Menua

Bakailao ajoarrieroa

  • Bakailao ajoarrieroa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao ajoarrieroa

Osagaiak

  • 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren
  • 10 koilarakada tomate saltsa
  • Kaienako pipermina, pixar bat
  • 10 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua

Errezeta

Azala eta hezurrak kendu ondoren, hatzekin papurtuko dugu bakailao mamia, intxaur baten tamainako pusketak eginez. Azala pikatuko dugu ondoren, geroko saltsan erabiltzeko. Ongi lehortuko dugu ondoren arraina.

Kazola zabal batean isuriko dugu olioa, su eztian. Tipulina, baratxuria eta pipermina erantsiko ditugu ondoren, eta oliotan gozatzen utziko dugu guztia, kolore gorria hartu eta xamur gelditu arte. Bakailaoa eta azala gaineratuko ditugu orduan, nahas eta nahas. Piper txorizeroen mamia eta tomatearen txanda izango da gero: 20 bat minutuan edukiko dugu irakiten guztia, jakiari hondoan itsasten utzi gabe. Perrexila erantsi eta gatza neurtuko dugu, zerbitzatu aurretik.

Bakailao ajoarrieroa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu bakailao puskak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean olio …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin –  Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale …

zurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …