Menua

Arroza arkume lepoarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua
  • Baratxuri-buru oso bat
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • Baso bete ardo zuri
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l oilasko-salda edo ur
  • Gatza

Errezeta

Kazola zabal batean isuriko dugu olioa. Kazola su bizian jarri eta lepo zatiak, aurrez gatza emanak, frijituko ditugu bertan, azaletik ongi txigor daitezen arte. Goritu ahala erretiratuko ditugu puskak plater batera.

Sua eztitu eta baratxuri-burua eta tipulina erantsiko ditugu ondoren, gatz pixka bat emanez eta zurezko zaliaz iraularaziz, kolorerik har ez dezaten. 10 minuturen buruan erantsiko ditugu lepo zatiak; axaletik frijitu, ardo zuria erantsi eta su ezti-eztian utziko dugu guztia berotasun horretan ahitzen.

Arroza irauli, nahasi eta salda edo ur beroa isuriko dugu ondoren (ura bada, haragi-salda pastilla mutur bat erantsiko diogu). Gatz pittin bat eman eta su eztian egosiko dugu guztia, tapaturik, 16/18 minutuan.

Denbora-tarte hori igaro eta gero, sua itzali, kazola minutu batzuetan pausatzen utzi eta berehala zerbitzatuko dugu. Interesatuen artean zozkatu egiten den saria izan ohi da baratxuri-burua.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin –  Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Oilasko garbi bat zati txikitan moztua Bi baratxuri ale, xehatuak Tipulin handi bat, pikatua Piper berde handi bat, pikatua Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak 500 …

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua –  Osagaiak 3 l esne 150 g arroz, pikor biribilekoa 125 g gurin 300 g azukre Limoi azal bat Kanela adaxka bat Cognac xorta bat Anis xorta bat Patxaran xorta bat Arrozesne usaingozatua …

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin –  Osagaiak 3 litro esne 9 koilarakada arroz, pikor biribilekoa 18 koilarakada bete azukre Kanela adaxka bat 3 arrautza gorringo Gurin zati bat, ederra Arrozesnea arrautza gorringoekin Errezeta Arrautza gorringoak eta gurina …

arroza abankandoarekin

Arroza abakandoarekin

Arroza abakandoarekin Osagaiak 2 abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Ura eta gatza 5 koilarakada oliba olio Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada tomate saltsa 600 g arroz (ale biribileko …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …