Menua

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

  • Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran – 

Osagaiak

  • 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak
  • 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 8 koilarakada oliba olio birjina
  • Limoi zukua
  • Mutur bat ale-ziape
  • Tomate umo bat, zuritua eta dado txikitan moztua
  • Gatza

Errezeta

Ohol batean, labana zorrotz batez, kenduko diegu hezurra ahate izter konfitatuei. Horretarako, hezurraren arrastoari segitu baino ez dugu egin behar “L itxurakoa da“, eta izterren haragia bereiziko dugu bi ataletan, hezurra garbi utzirik. Izter konfitatu erdi bakoitza lodiera handi samarreko xerratan zatitu eta erretilu batean hedatuko ditugu ondoren, labean sartzeko. 200º-ko tenperaturan edukiko ditugu 15 bat minutuan, ongi txigor daitezen. Atera eta irauli egingo dugu erretilua soberako koipea erretiratzearren.

Katilu batean nahasiko ditugu limoi zukua, gatza, oliba olioa, baratxuri ale pikatuak, ziapea eta tomate dado txikiak. Ozpin-olioa ongi nahasi eta ahate xerra beroen gainean garaztatuko dugu. Erretiluaren zukuaren zati txiki batez onduko dugu eskarola: bira batzuk eman eta ahate xerren gainean zabalduko dugu. Olio-ozpinaren gainerakoarekin garaztatu eta hoztu baino lehen zerbitzatuko dugu guztia.

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …