Menua

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

  • Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran – 

Osagaiak

  • 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak
  • 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 8 koilarakada oliba olio birjina
  • Limoi zukua
  • Mutur bat ale-ziape
  • Tomate umo bat, zuritua eta dado txikitan moztua
  • Gatza

Errezeta

Ohol batean, labana zorrotz batez, kenduko diegu hezurra ahate izter konfitatuei. Horretarako, hezurraren arrastoari segitu baino ez dugu egin behar “L itxurakoa da“, eta izterren haragia bereiziko dugu bi ataletan, hezurra garbi utzirik. Izter konfitatu erdi bakoitza lodiera handi samarreko xerratan zatitu eta erretilu batean hedatuko ditugu ondoren, labean sartzeko. 200º-ko tenperaturan edukiko ditugu 15 bat minutuan, ongi txigor daitezen. Atera eta irauli egingo dugu erretilua soberako koipea erretiratzearren.

Katilu batean nahasiko ditugu limoi zukua, gatza, oliba olioa, baratxuri ale pikatuak, ziapea eta tomate dado txikiak. Ozpin-olioa ongi nahasi eta ahate xerra beroen gainean garaztatuko dugu. Erretiluaren zukuaren zati txiki batez onduko dugu eskarola: bira batzuk eman eta ahate xerren gainean zabalduko dugu. Olio-ozpinaren gainerakoarekin garaztatu eta hoztu baino lehen zerbitzatuko dugu guztia.

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 piku, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Gatza Ahate magret errea pikuekin Errezeta Koipearen …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin

Ahate magret errea abrikotekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 abrikot, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Kanela, adaxka bat Gatza Errezeta Koipearen aldetik …

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …