Menua

Legatz irin-arrautzeztatua piperrekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 legatz puska, azalik gabe, 75 g bakoitzak
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • Baratxuri ale bat
  • Irina eta arrautza joa
  • 6 pipermorro gorri
  • 3 koilarakada oliba olio
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Osorik erreko ditugu piperrak labean, 200º-ko tenperaturan, ongi egin arte eta lehortu gabe. 25 bat minutu beharko dute labean, eta bueltaka erabiliko ditugu, alde guztietatik egoki erre daitezen. Epe horren ostean, erretilu batean utziko ditugu epeltzen. Erre gabe maneatzeko moduan daudenean zurituko ditugu, eta zurtoina eta haziak ere kenduko dizkiegu. Zerrenda sendotan moztuko ditugu eskuz, eta erretiluan paratuko ditugu ondoren. 3 koilarakada olio erabiliko ditugu igurzteko. Geroko gordeko ditugu ondoren.

Gatza emango diegu legatz puskei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu legatz puskak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulka erabiliko ditugu, minutu batez frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian xukatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.

Olioz maneaturiko piper erreekin (epel nahiz bero, nahiago dugun bezala) aurkeztuko dugu arrain irin-arrautzeztatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Legatz isatsa txangurruz betea

Legatz isatsa txangurruz betea

Legatz isatsa txangurruz betea –  Osagaiak Legatz isats bat, 1,2 kg-koa. Arrain-saltzaileak kenduko dio hezurra, bitan ireki ondoren edo, trebea bada, hezurra isatsa ireki gabe aterata (barrutik zuloa eginda) 400 g txangurru, Donostiako eran maneatua …

sukaldean-fondo0

Legatza saltsa berdean

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua Litro laurdena arrain salda edo ur Gatza Errezeta Olioa isuri eta su eztian …

sukaldean-fondo0

Legatza saltsa berdean txirla eta kokotxekin

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri ale, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 32 txirla handi 24 kokotx handi, azalik eta hezurrik gabe Litro laurdena arrain salda edo ur …

sukaldean-fondo0

Legatz solomoak eskabetxean mikrouhinetan maneatuak

Osagaiak 3 tipulin eder, zerrendatan moztuak Xorta bat oliba olio Erramu hosto bat Ezkaia, bi adaxka Iltze usaintsu bat 8 baratxuri ale, zurituak eta xerratuak 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada ardo zuri 10 …

Legatza saltsa berdean

Legatza saltsa berdean txirlekin

Legatza saltsa berdean txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …