Menua

Hegaluzea eskabetxean

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 1,5 kg hegaluze, garbi eta domina lodietan moztua (hobe isats aldekoak badira, samurragoak baitira)
  • Irina eta frijitzeko olioa
  • 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak
  • Porru bat, xerratan
  • 8 baratxuri xister, osorik
  • Erramua, hosto fresko bat
  • 4 koilarakada tomate saltsa
  • 10 koilarakada oliba olio
  • Koilarakada bat piperrauts gozo
  • Koilarakada erdia piperrauts min
  • Litro erdia oliba olio birjina
  • Litro laurdena sagardo-ozpin
  • Litro laurdena ardo zuri
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman, irinetan azaletik pasa eta olio ugarian frijituko dugu hegaluzea. Xukatu eta geroko gordeko dugu.

Kazola handi bat sutan jarri, koilarakada batzuk oliba olio isuri, tipulinak porrua eta baratxuriak ipini eta, gatz pixka bat eman ondoren, su eztian edukiko dugu dena frijitzen, 10 bat minutuan. Piperrautsa eta erramua gaineratuko ditugu ondoren. Nahasi eta oliba-olio birjina, sagardo-ozpin eta ardo zuriaren txanda izango da hurren. Irakin eta beste 5 bat minutuan utziko dugu dena egosten, ozpinak indarra gal dezan. Sua itzali eta epeltzen utziko dugu ondoren eskabetxea. Une horretan kazolaratuko ditugu hegaluze puskak, lehor ez daitezen. Beste pare bat minutuan edukiko ditugu hegaluze dominak su eztian, irakiten utzi gabe. Sutatik atera eta hozten utziko dugu ondoren guztia.

Hoberena dugu dena prestatu eta jakiari gutxienez 12 orduz epeltzen utzi ostean ohore egitea. Hegaluzea behar bezala bustiko da ordurako zuku horretan. Patata egosi batzuk izan daitezke lagungarri ona: eskabetxearen barazki eta zukuarekin onduko ditugu, gatz pixka batekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur …

Hegaluzea plantxan baratxuri olioarekin

Hegaluzea plantxan baratxuri eta olioarekin

Hegaluzea plantxan baratxuri olioarekin –  Osagaiak 4 hegaluze solomo, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Hegaluzea plantxan baratxuriarekin Errezeta …

sukaldean-fondo0

Hegaluze tartarea

Osagaiak kg hegaluze edo hegalabur, azal eta hezurrik gabe, labanaz dado txikitan moztua 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Pixar bat ziape 2 arrautza …

Hegaluze mendrezka errea

Hegaluze mendrezka errea baratxuri-olioarekin

Hegaluze mendrezka errea baratxuri-olioarekin –  Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil pikatua Gatza Hegaluze mendrezka Errezeta Alde bietatik …

sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada Allioli saltsa, 16 koilarakada Gatza Errezeta …