Menua

Bakailao freskoa saltsa berdean

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak
  • 200 g arrain salda edo ur
  • 4 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri xister, pikatuak
  • Ximiko bat irin
  • Perrexil pikatua
  • Gatza

Errezeta

Olioa ipini eta su eztian jarriko dugu kazola zabal bat. Baratxuria erantsi eta, erre gabe betiere, dantzan hasi dela sumatu orduko gaineratuko ditugu bakailao solomoak, irinetan pasa eta gero, azal gora. Su eztian egingo dugu lan, garrantzi badu horrek. Eragin egingo diogu kazolari, hara eta hona, arraina hondoan itsats ez dadin, eta berotasunaren poderioz hasiko da arian-arian arraina zukua eta gelatina isurtzen. Horrenbestez lodituko dugu saltsa. Arrain salda edo ur beroa erantsiko dugu aldiro-aldiro, eta horrenbestez itxuratu dugu saltsa, pixkana-pixkana.

Borbor lasaian hamar bat minutuan eduki ondoren erantsiko dugu perrexila. Azken eragin aldiak eman, gatz puntua zuzendu eta mahairako prest edukiko dugu kazola.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Bakailaoa Club Ranero eran

Bakailaoa Club Ranero eran

Bakailaoa Club Ranero eran –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat 10 koilarakada barazki …

zurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran –  Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 250 g-ko puskatan moztua, lehor eta ezkatarik gabe Kg erdia tipula gorri, zerrendetan moztua 10 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren Porru bat, pikatua 2 …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …