Menua

Arkume aztala saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 arkume aztal, garbiak eta hezurrarekin
  • 30 baratxuri, zuritu gabe
  • Porru bat, pikatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • Litro erdia ardo beltz
  • Oliba olioa
  • Ura
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat isuri ondoan, alde guztietatik gorrituko ditugu hartan arkume aztalak. Erne olio-zipriztinekin! Ongi txigortuta utziko ditugu.

Arkume-aztalak atera, koipe soberakina erretiratu eta baratxuriak, porrua eta tipulina jarriko ditugu kazolan. Barazkiak ongi potxatu eta berriro sartuko ditugu arkume aztal gorrituak. Irauli batzuk eman eta ardoa isuriko dugu ondoren. Urritzen utziko dugu guztiz. Ur beroaz estaliko dugu hurren guztia, 3 hatz gainetik. Gatz pixka bat eman eta kazola estalia utziko dugu guztia egosten hiru orduz, erdi irakinean. Kazola ez da ur eskas geldituko gaiak estaliko ditu beti eta lurrindu ahala berritu beharko da.

Xamur daudelarik, kazolatik aterako ditugu arkume aztalak. Egosi diren salda iragaziko dugu ondoren, eta kazola garbi batean jarriko dugu ezti-ezti irakiten, lodituz joan dadin. Epeltzen utziko ditugu ondoren arkume aztalak, kontu handiz, hauts ez daitezen. Arkume aztalak hezurrik gabe maneatu behar baditugu, osorik utziko ditugu, koipe pixka bat baino ez diegu kenduko. Beren zukuan sartuko ditugu ondoren arkume aztalak, gelatina aska dezaten eta saltsa lodituz joan dadin. Gatz-puntua neurtu eta zuzenduko dugu gero.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arkume hankak saltsan

Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Arkume arandoiak salteatuta

Arkume arandoiak salteatuta

Arkume arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa Gurina, mutur bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor …

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …