Alberjinia haragi eta tipularekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Alberjinia haragi eta tipularekin –
Osagaiak
- 4 Alberjinia
- 2 Tipula
- 250 g txerri-haragi xehatu
- Gazta pixka bat
- Gatz pixka bat
- perrexila
- Olioa
Errezeta
Goseak amorratzen bazaude…. kozina ezazu! (NIK) Errezetarik onena daukat zerbait jan nahi duzunean: Alberjinia haragi eta tipularekin.
Hasteko, mahai bat prestatu behar duzu osagaiekin. Lehenengo urratsa alberjinia eta tipulak garbitzea da. Garbitu eta gero, tipulak zuritu, txikitu eta bota itzazu ontzi batean. Behin hori eginda, hartu alberjiniak eta labanaz erditik moztu, bakoitza bi zatian.
Ondoren, har izase txerri-haragi xehatua. Hartu baino lehen, zartagina olioarekin presta ezazu. Olioa bero dagoenean, bota ezazu haragia zartaginera, eta irabiatu behar duzu bost minutu gutxi gorabehera. Jarri ontzi horretan eta nahastu orea egin arte, gatz pixka batekin. Bitartean, jarri labea ehun gradutan gero erabilitzeko.
Nahastu eta gero, bota orea eta gazt pixka bat albjerinien gainean. Segidan, alberjinia horiek sar itzazu labean hamabost minutuz. Janaria egin arte, platerak prestatu ahal dituzu, perrexil pixka batekin, adibidez.
Alberjiniak prest daudenean, plateretan jar itzazu, eta gozatzera!
Alberjinia haragi eta tipularekin

Tipulatxen ozpin-olioa
Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …

Uraza eta tipula entsalada
Uraza eta tipula entsalada – Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan
Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan – Beharrezkoak Plater bat Teknika/Errezeta Batzuetan ez da modurik izaten baratxuri ale bat edo hornigai gisako tipula txiki bat behar den bezala zuritzeko. Ongi zuritzeko modu bat hauxe dugu: …

Saltsa azkarra
Saltsa azkarra – Osagaiak 2 kg tomate umo 3 tipula eder, pikatuak Kaienako pipermin bat Oliba olioa Ximiko bat azukre Tanta batzuk tabasko Gatza Errezeta Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 …

Atuna tipula saltsan
Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri …