Menua

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

  • Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran – 

Osagaiak

  • 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak
  • 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 8 koilarakada oliba olio birjina
  • Limoi zukua
  • Mutur bat ale-ziape
  • Tomate umo bat, zuritua eta dado txikitan moztua
  • Gatza

Errezeta

Ohol batean, labana zorrotz batez, kenduko diegu hezurra ahate izter konfitatuei. Horretarako, hezurraren arrastoari segitu baino ez dugu egin behar “L itxurakoa da“, eta izterren haragia bereiziko dugu bi ataletan, hezurra garbi utzirik. Izter konfitatu erdi bakoitza lodiera handi samarreko xerratan zatitu eta erretilu batean hedatuko ditugu ondoren, labean sartzeko. 200º-ko tenperaturan edukiko ditugu 15 bat minutuan, ongi txigor daitezen. Atera eta irauli egingo dugu erretilua soberako koipea erretiratzearren.

Katilu batean nahasiko ditugu limoi zukua, gatza, oliba olioa, baratxuri ale pikatuak, ziapea eta tomate dado txikiak. Ozpin-olioa ongi nahasi eta ahate xerra beroen gainean garaztatuko dugu. Erretiluaren zukuaren zati txiki batez onduko dugu eskarola: bira batzuk eman eta ahate xerren gainean zabalduko dugu. Olio-ozpinaren gainerakoarekin garaztatu eta hoztu baino lehen zerbitzatuko dugu guztia.

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak perretxikoekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak Kg erdia perretxiko, garaikoak (barrengorriak, kardu-perretxikoak, eta abar) Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko ditugu lehenik beren …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …