Menua

Tipula saltsa

  • Tipula saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tipula saltsa – 

Osagaiak

  • 3 tipula, zerrendatan moztua
  • Haragi salda kontzentratua, pastilla baten muturra
  • Mihilu erraboil erdi bat, zerrendatan moztua
  • Xorta bat oliba olio
  • Baso erdia ardo zuri
  • Gatza
  • Ura

Errezeta

Kazola eder batean zorrotada on bat olio eta hartan jarriko ditugu, su bizian eztitzen, tipulak eta mihilua, zerrendatan moztuak, gatz pixka batekin. Halatan, bira eta bira etengabe eraginik, karamelatu egingo zaizkigu barazkiak. Kolore gorria hartzen hasi orduko, suaren indarra guztiz apaldu, kazola tapatu eta erregosten utziko ditugu barazkiak, xamur-xamur gelditu arte. 90 bat minutu beharko ditugu. Epe hori bukatu baino 10 minutu lehenago erantsiko ditugu salda-pastilla eta ardo zuria, eta su ezti-eztian utziko dugu guztia egosten. Ur pixka bat erantsi eta irakitan edukiko dugu kazola une batzuetan. Nahastura irabiagailutik eta iragazki mehe batetik pasa eta gatz-puntua zuzenduko dugu, behar izanez gero. Saltsa lodiegi badago, ur pixar bat erantsiko dugu arintzeko.

Hanburgesak, haragi-bola frijituak, edo arrain-solomo frijituak (atuna, hegaluzea, xapoa, oilarra, eta abar) aurkeztu ahal izango ditugu saltsa honetan.

Tipula saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

Uraza eta tipula entsalada

Uraza eta tipula entsalada

Uraza eta tipula entsalada –  Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

sukaldean-fondo0

Tipula potxatua mahaspasekin

Osagaiak 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua 15 koilarakada oliba olio Gatza 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak *Lau pertsonentzat Errezeta Oliba olioa eta …

sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

sukaldean-fondo0

Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …