Menua

Saltsa azkarra

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Saltsa azkarra – 

Osagaiak

  • 2 kg tomate umo
  • 3 tipula eder, pikatuak
  • Kaienako pipermin bat
  • Oliba olioa
  • Ximiko bat azukre
  • Tanta batzuk tabasko
  • Gatza

Errezeta

Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 bat minutuz, gatz pixka batekin. Epe horren ostean erantsiko ditugu azukrea eta tomate umoak, garbitu eta puskatan egin ondoren. Su eztian edukiko ditugu arian-arian egosten, pare bat orduan, edo saltsa azkarrak ur gehiena lurrundu edo galdu duen arte. Gatza eman eta, mikatzegi badago, azukre pittin bat gehituko diogu. Tabaskoa gaineratuko diogu azkenik, gure “macho-man” mailaren arabera. Prest edukiko dugu orduan saltsa azkarra, patata frijituen eta maionesa baten ondoan aurkezteko, adibidez.

Bere horretan utz dezakegu saltsa, naturala, edo puregailutik pasea, meheagoa izan dadin. Orduan berriro ere irakin beharko dugu saltsa, kolore gorria berreskuratuko badu.

Saltsa azkarra

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Javier Lastras

Atuna tipularekin

Atuna tipularekin –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza Atuna tipularekin …

babak

Tomate entsalada baba freskoekin

Tomate entsalada baba freskoekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Baba aletu gordinak, eskutada on bat 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada baba freskoekin Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, …

gazpatxoa

Gazpatxoa

Gazpatxoa –  Osagaiak Tomate gorri heldu-helduak, garbiak eta puskatan. Kilo bat Piper berde bat, garbia, puskatan Pepino txiki bat, zuritua, garbi-garbia eta puskatan egina Tipulin bat, zuritua, puskatan Baratxuri ale bat, zuritua Oliba olio birjina, …

sukaldean-fondo0

Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …

entsalada

Entsalada hornitua ondo eginda

Entsalada hornitua ondo eginda – Osagaiak 2 uraza Eskarola bat Tipulin fresko bat, zirrindoletan moztua 3 tomate heldua, zurituak 8 zainzuri 3 arrautza egosi 8 antxoa xerra, oliotan Hegaluze mendrezka oliotan, 150 g 2 koilarakada …