Menua

Saltsa azkarra

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Saltsa azkarra – 

Osagaiak

  • 2 kg tomate umo
  • 3 tipula eder, pikatuak
  • Kaienako pipermin bat
  • Oliba olioa
  • Ximiko bat azukre
  • Tanta batzuk tabasko
  • Gatza

Errezeta

Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 bat minutuz, gatz pixka batekin. Epe horren ostean erantsiko ditugu azukrea eta tomate umoak, garbitu eta puskatan egin ondoren. Su eztian edukiko ditugu arian-arian egosten, pare bat orduan, edo saltsa azkarrak ur gehiena lurrundu edo galdu duen arte. Gatza eman eta, mikatzegi badago, azukre pittin bat gehituko diogu. Tabaskoa gaineratuko diogu azkenik, gure “macho-man” mailaren arabera. Prest edukiko dugu orduan saltsa azkarra, patata frijituen eta maionesa baten ondoan aurkezteko, adibidez.

Bere horretan utz dezakegu saltsa, naturala, edo puregailutik pasea, meheagoa izan dadin. Orduan berriro ere irakin beharko dugu saltsa, kolore gorria berreskuratuko badu.

Saltsa azkarra

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

HUT ogitartekoa

HUT ogitartekoa (hirugiarra, uraza eta tomateaz)

HUT ogitartekoa (hirugiarra, uraza eta tomateaz) –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa 6 xerra hirugihar ketu Uraza, hosto garbi batzuk Tomate naturala, xerra batzuk Errezeta Ogitarteko hau moldeko ogiaz egin daiteke, baina hobekiago …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …

entsalada

Entsalada hornitua ondo eginda

Entsalada hornitua ondo eginda – Osagaiak 2 uraza Eskarola bat Tipulin fresko bat, zirrindoletan moztua 3 tomate heldua, zurituak 8 zainzuri 3 arrautza egosi 8 antxoa xerra, oliotan Hegaluze mendrezka oliotan, 150 g 2 koilarakada …

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …