Menua

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

  • Maiteren saltsa barazki egosientzat
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Maiteren saltsa, barazki egosientzat – 

Osagaiak

  • 1 Goilarakada perrexil zabarki xehatua
  • 1 Goilarakada tipula xehatua
  • 4-5 goilarakada gazta fresko, “fromage fraiche” edo Filadelfia motakoa. Igurtzekoa, alegia.
  • 1 Goilarakada olibolio birjin extra (OBE)
  • 1/2 Goilarakada limoi zuku
  • Gatz apur bat
  • Azukre poxi bat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Errezeta

Saltsa hau azkarra, erraza eta apartekoa geratzen da puntuan egositako barazkiekin jateko: patata, azenario, arbi, azalore, brokoli…

Katilu batean perrexila eta tipula jarri. Gazta gaineratu eta dena irabiatu. Gatza, azukrea eta limoia egin ondoren, dena irabiatu. Olioa egin eta arinki irabaiatu, olio zantzuak nabari utziz. Barazkiak laguntzeko erabili.

(Oharra: saltsa hau zuria geratuko zaizu. Argazkikoa, esaterako, azalore tentearekin jateko erabili da. Oso gomendagarria da beste saltsa bat ere egitea, berdin-berdina, baina Dijongo ziape edo mutarda goilarakada erdi gehituta. Bigarren hau horizta geratzen da, eta asko aberastuko duzu barazkien dantza, bi katilutxotan bi saltsa desberdin aurkeztuta).

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta saltsa

Gazta saltsa

Gazta saltsa –  Osagaiak Tipulin bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Litro laurdena esnegain Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat Camembert gazta erdia Gurina, mutur bat Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Kazola batean ipiniko …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

gazta enpanadatxoak

Gazta enpanadatxoak nola egin

Gazta enpanadatxoak nola egin –  Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin –  Osagaiak Hondoa prestatzeko: 2 arrautza 100 g gurin guri, pomadan 100 g azukre 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia hauts Betegarria prestatzeko: 3 terrina gazta fresko, San Millan edo …