Menua

Txokolate tarta mamitua

  • Txokolate tarta mamitua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txokolate tarta mamitua – 

Osagaiak

  • Tarta molde bat, ore hautsiz edo hostorez estalia, labean errea
  • Litro erdia esnegain
  • 100 g azukre
  • 5 arrautza
  • 90 g txokolate beltz
  • 30 g txokolate esnedun
  • Tartaren estalkia osagaiak:
  • 100 g txokolate beltz
  • 50 g txokolate esnedun
  • Koilarakada eder bat gurin hotz
  • 5 koilarakada esnegain urtu

Errezeta

Urtu eta gainerako osagaiekin nahasiko dugu txokolatea, hotzean jorik. Labean orearekin gorrituriko moldean isuriko dugu ondoren orea. Aurrez 150º-tan beroturiko labean sartuko dugu ondoren, eta hartan edukiko dugu 20-30 minutuan. Mamitsu geratuko da barrua, bestela lehortu egiten da. Labeko tenperatura errespetatu behar da. Moldeari eragin eta barrua dardarka ageri behar du. Oso garrantzitsua da hau, horrela bada krematsu geldituko da hoztu eta gero.

Tartaren estalkia egingo dugu ondoren. Mikrouhinetan, indar apalenean, urtuko ditugu txokolateak gopor batean, kontu handiz, erre ez daitezen. Labetik atera bezain laster erantsiko ditugu, bira eta bira, gurina eta esnegain urtua. Ongi loditu eta azal distiratsua lortu duenean irauliko dugu txokolatea labean erretako tartaren gainean. Egoki banatuko dugu txokolatea gainazal guztian. Prest dago. Bi geruzatan mamituriko tarta bat.

Txokolate tarta mamitua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txokolate krema mamitua

Txokolate krema mamitua

Txokolate krema mamitua –  Osagaiak 200 g txokolate ilun, kalitate onekoa Litro laurdena esne Litro laurdena esnegain urtu 4 arrautza gorringo 6 koilarakada azukre Koilarakada mutur bat kafe disolbagarri, nescafe modukoa Txokolate krema mamitua Errezeta …

Tiramisua-2

Tiramisua

Tiramisua –  Osagaiak 5 arrautza 75 g azukre 75 g irin Kafe bat bikoitza eta beltza, expresoa Pattar zorrotada eder bat (amaretto) 4 arrautza gorringo 8 koilarakada azukre Mascarpone gazta krematsua, 250 g 4 arrautza …

Txokolate beroa

Txokolate beroa

Txokolate beroa –  Osagaiak Litro erdia esne Gurina, zati eder bat 100 g txokolate beltza, kalitate onekoa eta zatitua 2 koilarakada azukre beltz Txokolate beroa Errezeta Kazola batean, su ezti-eztian edukiko ditugu esnea eta azukrea …

txokolate trufak

Txokolate trufak

Txokolate trufak –  Osagaiak 300 g txokolate beltz, kalitate onekoa 200 g txokolate esnedun 200 g esnegain likido Kakao hautsa, trufak hartan pasatzeko   Errezeta Esnegaina irakiten jarriko dugu ontzi batean lehenik. Irakiten hasi orduko, …

Txokolate gailetak

Txokolate gailetak

Txokolate gailetak –  Osagaiak 400 g irin Gatza, ximiko bat Bikarbonatoa, ximiko bat 200 g gurin, biguna 150 g azukre 200 g azukre beltz 2 arrautza 250 g txokolatezko pipitak   Errezeta Ontzi batean ipiniko …