Menua

San Blas opila, Teresarena

  • San Blas opila
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

San Blas opila, Teresarena – 

Osagaiak

  • Kg 1 irin
  • Kilo erdi azukre
  • 150 g txerri gantz edo koipe
  • 8 arrautza (bi zuringo aparte utzirik)
  • 7-8 tanto anis esentzia
  • Legamia, zorro txiki bat edo gaseosa freskagarriak egiteko erabiltzen den horietako bat (aukeran, ez da guztiz beharrezkoa).

Errezeta

Zazpi koilarakada azukre eta bi zuringoak ez besteko guztiak nahasi ongi orea lortu arte. Mahai baten gainean, orea zapal zapal egin botila baten laguntzaz edo. Ez ahaztu irin apur bat jartzea mahaiaren gainean, bestela dena kolatuko zaigu eta. Ore horretatik, pala baten tamainako opilak aterako ditugu eta ertzetan koskak egingo dizkiegu edo dauden-daudenean utzi, nork bere aukeran. 200º-tan dagoen labean sartu 25-30 minutuz.

Bitartean, bainu marian jarri dugun katilu batean, bi zuringoak eta zazpi koilarakada azukre nahasiko ditugu, geratu gabe. Azukrea ongi nahasi denean, ontzia berotik atera eta ordu laurdenez edo joko dugu indarrez, apur bat gorpuztu dadin.

Labekoak atera eta hozten utziko ditugu, baina oraindik epel daudelarik gainetik igurtziko ditugu zuringoekin, San Blas opilen zuritasun berezko hori eduki dezaten. Bedeinkatu eta kito. Opilak kartoizko kutxa batean gorde, edo azpil batean, zapi garbiz estalirik.

San Blas opila, Teresarena

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

euskal pastiza

Euskal pastiza

Euskal pastiza –  Osagaiak Orearen osagaiak: 200 g gurin 250 g irin 2,5 g gatz 100 g arbendol-hauts 175 g azukre 2,5 g legamia-hauts 2,5 g azukre bainilatu Arrautza handi bat Kremaren osagaiak: 400 g …

San Markos opila 2

San Markos opila

San Markos opila –  Osagaiak 225 g gurin bigun 280 g azukre limoi azal baten hautsa gatz pitin bat 115 g arbendol edo almendra eho koilarakadatxo erdi legami 200 g irin 3 arrautza San Markos …

sukaldean-fondo0

Henrietteren pastela

Osagaiak 2 katilukada irin 2 katilukada azukre 3 arrautza Katilukada bat esnegain urtu Koilaratxokada bat azukre bainilatu Ximiko bat legamia-hauts Errezeta Azukrearekin joko ditugu arrautzak, kolore zurixka hartu arte. Irina, esnegaina eta legamia gaineratuko ditugu …

sukaldean-fondo0

Mugurdi clafoutis pastela

Osagaiak 250 g mugurdi 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Mugurdiekin eginiko edari biziren bat, koilarakada bete Errezeta Arrautzak, azukrea eta gorringoak nahasiko ditugu gopor batean. Nahastura leun …

sukaldean-fondo0

Olearso bizkotxoa

Osagaiak Katilukada bat esnegain lodi (hura ezean, urtua) Limoi azal bat, birrindua Katilukada bat azukre 2 arrautza Katilukada bat eta erdi irin Zorrotada on bat anis Errezeta Gurinez eta irinez igurtziko dugu molde bat. Gopor …