Menua

Sagar eta erromero konpota

  • Sagar eta erromero konpota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar eta erromero konpota – 

Osagaiak

  • 8 sagar, zurituak eta dado handietan zatituak
  • 8 koilarakada azukre
  • Gurina, puska handi bat
  • Erromero adaxka bat
  • Limoi baten zukua

Sagar eta erromero konpota

Errezeta

Gurina kazola zabal batean ipini, eta utziko dugu urtzen, hurraren antzeko kolorea hartu arte. Une horretan azukrea erantsi eta utziko dugu karamelu bihur dadin, minutu batzuetan, baina erre gabe betiere. Sagarra eta erromero adaxka erantsiko ditugu ondoren, eta egiten utziko dugu guztia, oso su eztian. Bere zukua aterako du sagarrak, eta egosten joango da pixkana-pixkana. Behar izanez gero estali eta ezti-ezti utziko dugu egiten, 25 bat minutuan. Horren ostean, erromero adaxka atera, kazola sutatik baztertu, eta erantsiko dugu limoi zukua. Epeltzen utzi eta sagar, jogurt edo bainilazko izozkiarekin jango dugu, izugarri ona gelditzen baita horrela.

Sagar eta erromero konpota

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

txerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Sagar tarta

Sagar tarta kremarik gabe

Sagar tarta kremarik gabe –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …

Sagar tarta kremarekin

Sagar tarta kremarekin

Sagar tarta kremarekin –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko Litro laurdena krema 8 errege sagar garratz, …

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota –  Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …

sagar erreak

Sagar erreak

Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …