Menua

Arbendol edo almendra teilak

  • Arbendol edo almendra teilak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arbendol edo almendra teilak – 

Osagaiak

  • Kg erdia azukre
  • Kg erdia arbendol pikortua
  • Litro laurdena arrautza zuringo
  • Ximiko bat bainila-esentzia edo bainila-hauts

Errezeta

Sutatik kanpo, hagaxka elektriko batez nahasiko ditugu gai guztiak eltze batean. Ore leun bat lortzen jarriko dugu eltzea su eztian eta, bira eta bira ari garela etengabe, berotzen utziko dugu, bor-bor lasai-lasaian hasi arte. Orduan aterako dugu orea eltzetik, gopor batera igarotzeko. Koilara baten laguntzaz zabalduko dugu orea olioz igurtzitako xafla batean: intxaur baten neurriko portziotan zabalduko dugu han eta hemen orea. Elkarrengandik aparte egongo dira ore-zatiak, labean zabaldu egingo baitira: teilek elkar joko dute alegia. Hobe gutxika egiten baditugu.

160º-ko tenperaturan edukiko ditugu labean, ertzetan gorri eta barruan zuri azaldu arte. Espatula edo labana batez askatu eta botila edo gozogileen arrabol baten gainean pausatuko ditugu, teila itxura har dezaten. Hoztu eta gero jango ditugu, edo lata batean gordeko ditugu, heza ez daitezen.

Arbendol edo almendra teilak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Hur eta kakao pattarra

Hur eta kakao pattarra

Hur eta kakao pattarra –  Osagaiak 500 g esne 500 g esnegain likido 300 g hur-praline Kakao hautsa, 4 koilarakada txiki 150 g hur pattar … Errezeta Eltze batera esnea eta esnegaina bota, eta irakitan …

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 5 banana, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …

sukaldean-fondo0

Pixtatxo krema

Osagaiak 150 g krema 150 g txokolate zuri Gelatina orri bat 9 koilarakada pistatxo ore berdea 375 g esnegain likidoa Errezeta Ontzi batean Maria bainuan nahasiko ditugu txokolate zuria eta pistatxo orea, krema bat lortu …

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa fruitu lehorrekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Pinazi txigortuak, koilarakada bat Hur txigortuak, koilarakada bat 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria …