Menua

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera
  • 3 xerra eder urdaiazpiko egosi
  • Tomate bat, umoa
  • Zorrotada bat oliba olio
  • 2 arrautza, joak
  • Gatza

Errezeta

Arrautzak jo, gatz pixka bat eman eta, jakiak itsasten ez diren padera batean xorta bat olio isuri eta gero, arrautzopil frantses bat egingo dugu. Mamitsu gera dadila.

Ez dugu opila erabat irekiko, hartan sartutakoan arrautzopilaren zukua barruan gera dadin. Zikindu egingo gara bestela. Begi-bistakoa denez, horrela irekitako ogiak hobe eusten dio zukuari, aldeak guztiz bereizirik dituenak baino.

Tomatea bitan egin eta zati horiekin igurtziko dugu opilaren barrua, zukua mamian gera dadin. Oliba olioaz busti eta gatz pixka bat emango dugu ondoren. Opilaren barruan zabal-zabal hedatuko ditugu urdaiazpiko xerrak, arrautzopil egin berria itxi dezaten. Erdian paratuko dugu arrautzopila. Arrautzopilaren ingurura bilduko ditugu urdaiazpiko xerrak, ongi ixteko. Batu, estutu eta jan egingo dugu ogitartekoa.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi

Arrautzak nola egosi Beharrezkoak Arrauzak Ura Gatza Errezeta Arrautzak eltze baten hondoan utzi eta ur hotz askorekin estaliko ditugu. Gatz larria ere bota, eskutada bat. Uretan sartzean arrautza azala ez arrailtzeko ematen diogu gatza, bestela …

Sagar enpanadatxoak

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen –  Osagaiak Arrautza gorringo bat Teknika Enpanadatxoak behar bezain zaporetsuak baina askoz arinagoak izan daitezen, frijitu gabe, labe-erretilu batean jarriko ditugu zatar edo aluminio-paperaren gainean, eta arrautzaren gorringo batez margotuko …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Gorringo gordinak entsaladan

Osagaiak Kg bat gorringo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta