Menua

Onddo zopa

  • onddo
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Onddo zopa – 

Osagaiak

  • 350 g onddo, garbia eta pikatua
  • Poru bat, pikatua
  • Tipulin txiki bat, pikatua
  • Baratxuri ale bat, pikatua
  • Gurina, zati handi bat
  • 12 koilarakada esnegain urtu
  • 2 litro salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua)

Errezeta

  1. Kazola zabal batean, gurinean jarriko ditugu porrua, baratxuria eta tipulina potxatzen, su eztian. Barazkiak ongi izerditu direnean erantsiko dugu onddoa. Biraka erabili, gatza eman eta salda edo ura isuriko dugu ondoren. 25 bat minutuan edukiko dugu guztia egosten.
  2. Epe horren ostean, irabiagailu baten besoa sartuko dugu kazolan, eta indar betean eragingo diogu. Esnegain irakina eta gurin freskoa, puska bat, erantsi eta gatz-puntua zuzenduko dugu ondoren. Indar betean joko dugu guztia berriro eta katilutan edo, zuzenean, zopa-ontzi batean zerbitzatuko dugu zopa.

Kasu!

Zopa honen hornidura oso ona da zopa urdaiazpiko iberiarreko xafla finen edo onddo xafla gordinen gainean isurtzea.

Onddo zopa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

onddo tarta

Onddo tarta

Onddo tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 2 tipula ertain, xerratan moztuak Baratxuri ale bat, txikitua Perrexil xehatua Kilo bat onddo 4 koilarakada oliba olio Gatza … …

onddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

ONDDOA XavierBéjar

Onddoak labean

Onddoak labean Osagaiak Onddo ertainak, tenteak, garbiak, kilo bat Tipulin bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 5 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Gatza Errezeta Alde batetik zurtoinak garbituko ditugu, eta bestetik txapelak. Txapelak …

onddoak kreman

Onddoak kreman

Onddoak kreman –  Osagaiak Ondo freskoak, kilo bat Koilarakada bat gurin Limoi laurden baten zukua Tipulin txiki bat, txiki-txiki eginda Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua Gatza … Errezeta Hasteko kazola baxu batean onddo garbi-garbiak, …

Onddoak salteatuta

Onddoak salteatuta

Onddoak salteatuta – Osagaiak Onddo garbiak eta puska koxkorretan moztuak, kilo bat 6 koilarakada oliba olio 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Perrexil xehatu pixka bat Gatza Errezeta Kazola batean, su bizian, olioa jarriko dugu. Onddoak …