Menua

Pita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Ogi arabiarra

Errezeta

Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo egurats kontrolatuko poltsetan sartuak, lehor ez daitezen. Kontua zera da: labea piztu beharrik ez izateko, argirik gastatu ez eta gutxiago zikintzeko, txigortzailea erabil dezakegula. Binaka jarri txigorgailuan eta berotu daitezela, ongi txigortu arte.

Ogia liburu bat balitz bezala ireki behar da. Labanarekin ebaki bat egin eta, barrenetik aterako den lurrunaz ez erretzeko kontuz ibiliz, irekitakoan nahi ditugun zerrikeria goxo horiekin bete. Gainera, berotan xamurrago eta beratzago geldituko da sartzen duguna: kakao krema, gazta freskoa, filadelfia gazta, izokin ketua gurinarekin, tomatea eta urdaiazpiko iberiarra, hirugiharra edo urdaia…

Ogi honekin ogitarteko begetala egin nahi badugu, pixka bat epeltzen utzi beharko. Bestela, letxuga edo eskarola hostoak zimeldu egingo dira, penagarri, eta maionesa ere ez egoki.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Opil suitzar torradak

Osagaiak 8 opil suitzar edo esne-opil Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Azukre beltza …

eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran –  Osagaiak ¼ PIPER BERDEA 1 SOLOMO ADOBATUA 1 ARRAUTZA 2 HIRUGIARRA 20 GRAMO HOGI 1 GAZTA LONTSA OLIOA … Errezeta Ogia mozten duzu bi zatitan eta jarri plater batean. Gero …

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa) Marcel Proust berak ere aipatzen du otarteko bero hau: «Kontzertu irteeran, hotelera bidean, amona eta biok geldialdi bat egin genuen kai muturrean Villeparisis andrearekin hitzaspertu bat egiteko, zeinak erran baitzigun hotelean eskatuak zituela …

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

TORRADAK EganSnow

Ogi torradak

Ogi torradak Osagaiak 8 ogi opil, mami trinkokoak Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …