Menua

Ogi txigortua gaztaz gainerreak nola egin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg bat Gruyére gazta
  • 6 arrautza gorringo + 4 arrautza
  • 4 koilarakada esnegain bikoitz lodi edo, hura gabe, esnegain urtu
  • Gatza eta piperbeltza

Errezeta

Azala kenduko diogu gaztari. Zati txikitan puskatu eta irabiagailu handi baten ontzian xehatuko dugu, kolpe batean edo hainbat alditan, bizkor joz, ore trinko horixka bat lortu arte. Ore moldagarria da hau, zatitu eta berregin dezakegu, ogi txigortuen gainean ipini edo latorrizko tartaletetan antolatu, eta labean gainerre, azala gorritu eta mamia xamur, jariotsu eta bero geldi dadin. Oso gustagarria da, oso.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

izokin pintxoa

Izokin pintxoa unax eran

Izokin pintxoa unax eran –  Osagaiak Ogiko tostak Letxuga Izokin ketua Egosi eta zuritutako ganbak Maionesa. … Errezeta Ontzi batean jarri: letxuga, txikitutako izokin ketua, aurrez zuritutako ganbak… (dena ogiko tostak izan ezik). Nahastu eta …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …

sukaldean-fondo0

Pita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko

Osagaiak Ogi arabiarra Errezeta Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, …