Menua

Txirla irekiak olio errearekin

  • Txirla irekiak olio errearekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirla irekiak olio errearekin – 

Osagaiak

  • 1,5 kg txirla
  • 4 koilarakada handi oliba olio birjina estra
  • Kaienako piper-mutur bat
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 2 koilarakada handi sagardo-ozpin
  • Perrexil xehatua

Errezeta

Ur ugarian garbituko ditugu txirlak. Xukatu eta lehortuko ditugu, garbitu ondoren. Guztiak sartuko diren padera edo kazola zabal batean olioa isuri eta su gainean jarriko dugu. Olioa berotzen hasi denean erantsiko ditugu kaiena eta baratxuri xerrak eta erretzen utzi aurretik irauliko ditugu txirlak. Bueltaka erabiliko ditugu ondoren. Su bizian eta bizkor salteatu behar dira txirlak: erretilu bero batera erretiratuko ditugu irekitzen hasi direla sumatu bezain laster.

Txirla guztiak sutatik kanpo dauzkagula, sagardo-ozpina isuriko dugu kazolan eta hantxe utziko dugu une batzuetan murrizten, ozpinaren garratza gabe haren zapore baizik ez dadin gera. Ozpinarekin batean, ardo zuria ere isuri ahal izango dugu, tanta batzuk. Kazola sutatik kanpo dagoela gaineratuko dugu perrexila eta zurezko zaliaz eragingo diogu saltsari, lodi dadin. Gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta mantso irauliko dugu saltsa txirlen gainean, bero egongo dira eta oraindik.

Kontu handia eduki beharra dago kazola suaren gainean dagoela ireki ez diren txirlekin: hala bada, hilik edo hondarrez beterik daude. Hobe dugu saltsatik atera eta kanpoan irekitzen uztea, eta laban batez laguntzea, egosita ere ez baitira guzti-guztiak irekitzen. Irekitzen ez direla sumatzen badugu, hobe alboratu, ez dakigun jakia honda.

Txirla irekiak olio errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat txirla 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur bero 4 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri … Errezeta Kazola zabal apal …

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan –  Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …

TXIRLAKJoseluBlanco

Txirlak txapan

Txirlak txapan Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua * Lau pertsonentzat Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, …

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …