Menua

Txirla gordinak limoiarekin

  • Txirla gordinak limoiarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirla gordinak limoiarekin – 

Osagaiak

  • 2 kg txirla handi, “limoi” deitutakoak
  • Limoi laurdenak

Errezeta

Oso garrantzitsua da haztegian edukitako txirlak erostea, gordinik kontsumitzeko konfiantza osoan egon gaitezen. Berebiziko garrantzia du, beraz, txirlak erosi dizkiogun pertsona gure konfiantza osokoa izatea.

Laban zorrotz batez irekiko ditugu txirlak, ostrak balira bezala, kontu handiz nolanahi ere, barruko mamia ez hondatzeko. Tanta batzuk limoi isuri eta jan egingo ditugu ondoren.

Mahaian zerbitzatzerakoan, erretiluan paratuko ditugu izotz pikatuzko geruza baten gainean.

Txirla gordinak limoiarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat txirla 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur bero 4 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri … Errezeta Kazola zabal apal …

Mero errea

Mero errea txirlekin

Mero errea txirlekin –  Osagaiak Mero bat, 4 lagunentzat, ezkatarik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg bat txirla Perrexil xehatua …

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin –  Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Arrozetarako txirlak, kilo bat Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …