Menua

Txipiroi zatituak Pelaio eran

  • Txipiroi zatituak Pelaio eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi zatituak Pelaio eran – 

Osagaiak

  • 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak
  • Xorta bat brandy edo armagnac
  • 8 tipulin, zerrendatan moztuak
  • 4 piper berde, zerrendatan moztuak
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • 5 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Xorta bat txakolin
  • Gatza

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Errezeta

Txipiroiak garbitu eta gorputzetatik bereiziko ditugu garroak eta hegalak. Zati handitan moztuko ditugu ondoren, gorputzak bezala. Barruko luma kenduko diegu aurrez gorputzei.

Kazola zabal batean oliba olioa isuri eta su bizian maneatuko ditugu hartan tipulinak, piper berdeak, kaiena eta baratxuri pikatua, gatz pixar batekin. Egiten utziko dugu guztia, barazkiek barrutik xamurtu, kanpotik tinkotu eta kolore gorrixka hartu arte. 15 bat minutu gutxi gorabehera.

Padera batean koilarakada batzuk oliba olio isuri eta, su bizian jarri ondoren, hartan salteatuko ditugu txipiroi puskak, gatz pixar batekin, txigortu eta gorritu arte. Kontuz: gogortu egingo dira gehiegi txigortzen baditugu. Une horretan erantsiko diegu xorta bat brandy edo armagnac. Une batzuetan biraka erabili eta tipula eginik gorde dugun paderara irauliko ditugu txipiroi puskak. Salteatu egingo ditugu berriro ere txipiroiak, brandy edo armagnacaren garretan bizpahiru alditan edukirik, ongi egin daitezen. Txakolina erantsi eta 2 bat minutuan edukiko dugu guztia su bizian salteatzen. Gatz-puntua zuzendu eta berehala zerbitzatuko ditugu txipiroiak.

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin –  Osagaiak Kg bat txipiroi garbi, zatituak Kg bat patata Oliba olioa Baso bete ardo zuri 2 baratxuri ale, pikatuak 2 tipula, pikatuak Gatza Errezeta Kazola zabal batean erantsiko dugu oliba olioa, gatza, …

Txipiroi txikiak bere tintan

Txipiroi txikiak bere tintan

Txipiroi txikiak bere tintan –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak Txipiroien garroak eta hegalak, oso fin pikatuak 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso …

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 4 piper berde, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi …

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete ardo …

txipiroi

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

txipiroi ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Ogi birrindua Oliba olioa Gatza txipiroi ogi-arrautzeztatuak Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta kolperik gabe badago, …