Menua

Oilo papurtua parmentier eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Oilo mardul bat, garbi
  • Azenario bat, xerratan
  • Porru bat, xerratan
  • Baratxuri-buru bat
  • Tipula bat, zatitua
  • Litro erdia ardo beltz
  • Ura
  • Pastilla bat haragi-salda
  • 5 tipulin eder, pikatuak
  • Eskukada bat barrengorri, pikatuak
  • Perrexil xehatua
  • Oliba olioa
  • Litro laurdena tomate saltsa mamitsu
  • Kg bat patata pure
  • Gatza

Errezeta

8 edo 10 puskatan zatituko dugu oiloa, ahalik eta koipe gehiena erretiratuz. Gatza pixka bat emango dugu ondoren. Kazola zabal batean gorrituko ditugu puskak, alde guztietatik. Azenarioa, porrua, baratxuriak eta tipula erantsi, gai horiek guztiak biraka erabili eta ardo beltzaz, uraz eta salda pastillaz bustiko ditugu ondoren. Kazola estali eta 90 bat minutuan edukiko dugu egosten guztia.

Epeltzen utziko dugu ondoren. Horrela maneaturiko haragia eskutan erabil dezakegun unean, hezurgabetu egingo ditugu puskak, betegarria egin ahal izateko. Iragazi eta koipea kenduko diogu saldari; sutan jarriko dugu ondoren, salda lodi bat lortu arte.

Beste kazola batean, olio pixar bat jarri eta tipulin pikatuak maneatuko ditugu, gatz pixka batez. Su eztian utziko ditugu izerditzen, xamur eta gorri gelditu arte. 45 bat minutu iragoko dira. Barrengorriak erantsi eta tipulinarekin batera salteatuko ditugu, 20 bat minutuan, gorritu arte. Gatz pixka bat eman eta oilokia sartuko dugu ondoren, papurtua. Arestian urritu eta loditu dugun salda erantsiko dugu ondoren, eta egosten edukiko dugu guztia, zukua murriztu eta betegarria ongi goxa dadin. Gatz-puntua neurtu, zuzendu eta perrexila erantsiko dugu ondoren. Oso zaporetsu geratu behar du.

Labe-erretiluaren hondoan zabalduko dugu haragi egosi hezurgabea, eta tomate saltsaz estaliko dugu ondoren. Haren gainean zabalduko dugu patata purea, patata egosi, zuritu eta puregailuan pasa ondoren egina izango duguna. Eltze batean sartuko dugu patata-mami hori eta biraka eragiteari utzi gabe erantsiko dugu gurin hotza, xorta bat esnegain eta gatza. Trinko geratu behar du.

Purea ongi hedatu eta gero, zuzenean jarriko dugu labean gainerretzen, edo gazta birrindua gainetik hautseztatu ondoan sartuko dugu labean. Entsalada berde batekin zerbitzatu, eta mendialditxo bat egin jan ondoren, sabel barruak egoki arintzeko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oiloa pepitorian

Oiloa pepitorian

Oiloa pepitorian –  Osagaiak Oilo eder bat 2 tipulin eder, pikatuak 2 baratxuri ale, pikatuak 2 arrautza egosi Baso bete ardo zuri Ura Perrexil xehatua Azafraia, izpi batzuk Mordoxka bat arbendol, xerratuak eta gordinik, Irina …

Oiloa saltsan

Oiloa saltsan

Oiloa saltsan –  Osagaiak Oilo eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Azenario bat, pikatua 6 koilarakada tomate saltsa Koilarakada bat …

sukaldean-fondo0

Oilo enpanadatxoak

Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilo haragi, txikitua (zopa egin badugu, balia dezakegu erabilitako haragia, larrutu ondoren) Arrautza …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

oilo zopa

Oilo zopa

Oilo zopa –  Osagaiak Oilo erdia, zati txikitan moztua, barrukiak ere moztuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada bat fideo Gatza …