Menua

Urdeki hotzak nola gorde

  • urdeki
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Urdeki hotzak nola gorde – 

Osagaiak

  • Kaxa hermetikoak

Errezeta / Teknika

Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta hutsean zirrikiturik batere gabe poltsaratuak. Urdeki-saltzaile ia guztiek dituzte hutsean ontziratzeko edo poltsaratzeko makinak; halatan, urdeki asko erosi behar badugu, hoberena izango da gai horiek hutsean poltsaratzea edo ontziratzea. Etxean, ontzi hermetikotara aterako ditugu gutxi barru jango ditugun poltsa, zorro edo ontzietako urdekiak. Beren horretan utziko diegu besteei, egun gehiagotan egoki kontserba daitezen.

Tripazain handiak bagara, minutu batzuen kontua baino ez da izango urdekiena geure hozkailuetan. Baina halakoak ez bagara, eta hala behar du, kaxa batean gorde eta babestuko ditugu beti urdekiak, eta ez hiperreko paper zarpailean edo ohiko plastikozko poltsa itxuragabean. Arduratzen bagara, gehiago iraungo digute urdekiek.

Urdeki hotzak nola gorde

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ARKUME TXULETAK Joselu Blanco

Txerri txuletak aranekin

Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri” ardo beltz …

eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran –  Osagaiak ¼ PIPER BERDEA 1 SOLOMO ADOBATUA 1 ARRAUTZA 2 HIRUGIARRA 20 GRAMO HOGI 1 GAZTA LONTSA OLIOA … Errezeta Ogia mozten duzu bi zatitan eta jarri plater batean. Gero …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …