Menua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

  • Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua – 

Osagaiak

  • Txahal biribilki bat, lotua eta ertzetako muturrik gabe beharbada, eltzean sar dadin
  • 4 tipula eder, zati handitan moztua
  • Baso bete ardo zuri
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olioa

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Errezeta

Arin frijituko dugu tipula presio-eltzean, gatz eta oliba olioarekin, 30 bat minutuan, murrizten utzirik. Gatza eta piperbeltza eman eta haragia sartuko dugu orduan, tipulekin batean gorri dadin. Biraka erabiliko dugu, alde guztietatik gori dadin. Ardoa erantsi eta 10 minutuz utziko dugu irakiten. Urez estaliko dugu ondoren guztia. Gatza eman eta tapatu egingo dugu presio-eltzea. Betiko eltzeetan, 45 minutukoa da egoste-denbora, egungo atomikoetan, berrienetan, nahikoak izango dira 25 edo 30 minutu.

Ireki, epeltzen utzi eta turmix eta iragazki batetik pasatuko dugu saltsa. Hartan murgilduko dugu haragi biribilkia, xerra loditan moztu eta gero. Irakinaldi bat eman eta barrengorri batzuekin, dadotan moztutako patata frijituekin edo barazkiekin aurkeztuko dugu haragia. On egin!

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal blanketa

Txahal blanketa

Txahal blanketa –  Osagaiak Kg bat txahal haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

Txahal txuleta

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin

Txahal txuleta paderan egina ziapearekin –  Osagaiak 4 txahal txuleta, ederrak, 800 g ingurukoa bakoitza Oliba olio pixar bat 4 koilarakada eder ale-ziape Gatza Txahal txuleta paderan egina ziapearekin Errezeta Giroko tenperaturan utziko dugu txuleta, …

Txahal mutur egosiak

Txahal mutur egosiak entsaladan

Txahal mutur egosiak entsaladan –  Osagaiak Txahal mutur bat, garbia Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura eta gatza 2 eskarola, garbiak Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari …

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin –  Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan …

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin –  Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate …