Menua

Tripakiak bizkaiko eran

  • TRIPAKIAK
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tripakiak bizkaiko eran – 

Osagaiak

  • Kg erdia txahal mutur
  • Kg bat tripaki, garbi eta lauki handitan moztuak
  • Txahal hanka erdi bat
  • Txerri hanka erdia
  • Txahal zankar hezur bat
  • Tipula bat
  • Baratxuri ale bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Pipermina, mutur bat
  • 200 g txorizo fresko, mina
  • 200 g odolki, tripakientzat
  • Urdaiazpikoa, mutur bat, dadotan moztua
  • Ximiko bat piperrauts min
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Uretan beratutako 6 piper txorizeroren mamia
  • Litro laurdena tomate saltsa

Tripakiak bizkaiko eran

Errezeta

Urez beteko ditugu tripakiak, hezurra, muturrak eta hankak. Kazola su bizian jarri eta ura irakiten hasi orduko xukatu eta freskatuko ditugu gaiak. Eltzean sartuko ditugu berriro haragia eta hezurra; ur garbiz estali, barazkiak eta pipermina gaineratu eta su eztian edukiko dugu guztia egosten, 4 bat orduan, eltzea tapatuta (presio-eltzea erabiliz gero, ordu bete inguruan edukiko dugu sutan). Epe horren ostean, estalkia altxa eta odolkia eta txorizoa erantsiko ditugu. Beste ordu betez luzatuko dugu egosaldia.

Haragia egosi orduko aterako ditugu barazkiak, hezurra, hankak, odolkia eta txorizoa. Puregailuan xehatuko ditugu barazkiak, tripakiak dauden kazolaren gainean, eta hezurgabetutako haragiak, odolkia eta txorizoa, xerratan moztua, erantsiko ditugu hurren. Gozatzen utziko dugu guztia, su apalean.

Bitartean, ezti frijituko dugu urdaiazpikoa, koiperik gabe. Piperrautsa erantsi, nahasi eta tomate saltsa eta piper txorizeroen mamia gaineratuko ditugu ondoren. Tripakien gainean irauliko dugu paderako gaia. Gatza eman eta irakinaldi arin bat emango diogu eltzeari, gaiak egoki batzeko. 24-28 ordutan edukiko ditugu pausatzen, berriz berotu eta jan aurretik.

Kirol-jantzian jango dugu kazola hau, bukatu eta kilometro batzuk egin beharko baititugu zorro barrua egoki arindu nahi izanez gero.

Tripakiak bizkaiko eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan Osagaiak 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke) Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua 2 koilarakada ogi birrindua Berehalako tipula zopa, zorro bat Ura, bizpahiru edontzi …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

Txahal txuleta

Haragi zati handi bat nola erre

Haragi zati handi bat nola erre –  Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta baratxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …