Menua

Tripakiak bizkaiko eran

  • TRIPAKIAK
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tripakiak bizkaiko eran – 

Osagaiak

  • Kg erdia txahal mutur
  • Kg bat tripaki, garbi eta lauki handitan moztuak
  • Txahal hanka erdi bat
  • Txerri hanka erdia
  • Txahal zankar hezur bat
  • Tipula bat
  • Baratxuri ale bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Pipermina, mutur bat
  • 200 g txorizo fresko, mina
  • 200 g odolki, tripakientzat
  • Urdaiazpikoa, mutur bat, dadotan moztua
  • Ximiko bat piperrauts min
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Uretan beratutako 6 piper txorizeroren mamia
  • Litro laurdena tomate saltsa

Tripakiak bizkaiko eran

Errezeta

Urez beteko ditugu tripakiak, hezurra, muturrak eta hankak. Kazola su bizian jarri eta ura irakiten hasi orduko xukatu eta freskatuko ditugu gaiak. Eltzean sartuko ditugu berriro haragia eta hezurra; ur garbiz estali, barazkiak eta pipermina gaineratu eta su eztian edukiko dugu guztia egosten, 4 bat orduan, eltzea tapatuta (presio-eltzea erabiliz gero, ordu bete inguruan edukiko dugu sutan). Epe horren ostean, estalkia altxa eta odolkia eta txorizoa erantsiko ditugu. Beste ordu betez luzatuko dugu egosaldia.

Haragia egosi orduko aterako ditugu barazkiak, hezurra, hankak, odolkia eta txorizoa. Puregailuan xehatuko ditugu barazkiak, tripakiak dauden kazolaren gainean, eta hezurgabetutako haragiak, odolkia eta txorizoa, xerratan moztua, erantsiko ditugu hurren. Gozatzen utziko dugu guztia, su apalean.

Bitartean, ezti frijituko dugu urdaiazpikoa, koiperik gabe. Piperrautsa erantsi, nahasi eta tomate saltsa eta piper txorizeroen mamia gaineratuko ditugu ondoren. Tripakien gainean irauliko dugu paderako gaia. Gatza eman eta irakinaldi arin bat emango diogu eltzeari, gaiak egoki batzeko. 24-28 ordutan edukiko ditugu pausatzen, berriz berotu eta jan aurretik.

Kirol-jantzian jango dugu kazola hau, bukatu eta kilometro batzuk egin beharko baititugu zorro barrua egoki arindu nahi izanez gero.

Tripakiak bizkaiko eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan

Almandrongilak tomate saltsan Osagaiak Behi-haragi xehatua, 750 g (txahala edo txerria ere izan liteke, edo biak nahasian) Baratxuri eta perrexil xehatua, pixka bat Ogi arraspatua, 2 koilarakada Zorroko tipula zopa, zorro erdia 2 baso ur …

sukaldean-fondo0

Behi haragia saltsan barrengorriekin

Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …