Menua

Txerri aztala dilistekin

  • Txerri aztala dilistekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri aztala dilistekin

Osagaiak

  • Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin
  • Tipulin bat, pikatua
  • Porru baten zuria, pikatua
  • Azenario bat, pikatua
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • 300 g dilista
  • Baratxuri ale bat, xerratan
  • Oliba olio birjina
  • Perrexila, xehatua
  • Ura eta gatza

Errezeta

  1. Lehenengo, aztala egosi, xukatu eta gorde egingo dugu geroko. Salda ere gordeko dugu.
  2. Kazola batean, tipulina, porruaren zuria eta azenarioa, dilistak eta piperrautsa erantsi, gatz pikor batzuk eman eta, hatz bete gainetik estaliko dugu guztia aztala egositako saldaz. Ezti-ezti edukiko dugu dena egosten, 50 bat minutuan.
  3. Haien ostean, baratxuri-olioa prestatuko dugu. Horretarako, padera bat su bizian jarri, oliba olioa isuri eta oso bero dagoela erantsiko ditugu baratxuriak, xaflatan moztuak. Bizi-bizi gorrituko ditugu, erretzen utzi gabe, eta oraindik sutan edukiko ditugun dilisten gainean irauliko ditugu gero.
  4. Irakin eztian utziko dugu guztia minutu batzuetan eta sutatik aterako dugu kazola, dilistak xamur eta zaporetsu daudela frogatu ondoren. Oso saldatsu geratu bazaizkigu, dilistak atera eta murrizten edukiko dugu salda, eta bolumena galdu duenean erantsiko ditugu berriro dilistak. Gatz-puntua zuzenduko dugu ondoren.

Kasu!

Dilisten gainean aurkeztuko dugu txerria aztala, papurturik eta hezurrik gabe, eta perrexil xehatua hautseztatuko dugu jakiaren gainetik. Dilisten salda murrizterakoan xorta bat esnegain urtu eransten badugu, emaitza hobea izango da, baina xorta bat izan dadila, ez gehiago.

Txerri aztala dilistekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

Pikillo piperrak txerri hankaz

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …

ARKUME TXULETAK Joselu Blanco

Txerri txuletak aranekin

Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …