Menua

Tipula potxatua mahaspasekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua
  • 15 koilarakada oliba olio
  • Gatza
  • 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Oliba olioa eta tipula pikatua ipiniko ditugu kazola zabal batean. Su bizian jarriko dugu ondoren kazola, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Gatz pixarra emango diogu ondoren. Tapatu egingo dugu ondoren kazola. Kontuz ariko gara, hondoak tipulari heldu ez diezaion, karamelatu eta arian-arian ilunduz joatea baita gure helburu. 35 bat minutuan ariko gara gisa honetan. Haien ostean, sua apaldu eta, kazola estalita betiere, ezti-ezti edukiko dugu tipula gozatzen, tipula gero eta gorriago, gero eta ilunago, gera dadin. Beste 90 minutuan edukiko dugu gisa horretan. Taparik gabe edukiko dugu azken 20 minutuetan, ontziaren hondora bildutako zukua lurrun dadin.

Epe honen ondoan erantsiko ditugu mahaspasak. Gaiak ongi nahasi eta 5 bat minutuan utziko dugu egosten guztia, mahaspasak tipularen zukuan ongi busti daitezen. Gatz pixka bat erants dezagun, behar izanez gero.

Hornidura oso mamitsua da tipula hau pate bati laguntzeko, esate baterako, edo pasta egosia edo arroz zuri egosia hartan salteatzeko. Bakailao edo haragi egosi pixarrak ere erants dakizkioke: betegarri bikainak edukiko ditugu horrela enpanadak edo enpanadatxoak egiteko.

Hozkailuan, pote hermetiko batean ongi itxita edukiz gero, behar izatean erabili ahal izango dugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Javier Lastras

Atuna tipularekin

Atuna tipularekin –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza Atuna tipularekin …

Gabon konpota

Gabon konpota

Gabon konpota –  Osagaiak 2 l ur Litro bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela, ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati lehor Litro laurdena aran pasa Litro laurdena piku lehor Litro laurdena mahaspasa . . …

Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran

Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran

Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran –  Osagaiak Kakahuete, hur edo almendra batzuk Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran Errezeta / Teknika Kakahuete, hur edo almendra bati hozka egin eta gorbezitua baldin badago, …

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a –  Osagaiak Ahuakate bat Indioilar 2 bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…) Ezpelete piper hautsa Oliba olioa Gatza Molde erako ogia …

Tipula non gorde

Tipula non gorde

Tipula non gorde Beharrezkoak Leku lehor eta iluna Lurrezko ontzi bat … Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu lurrezko ontzietan, eta ez …