Menua

Pipermorroak erreta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 15 pipermorro gorri
  • Baratxuri-buru 1
  • Oliba olio zorrotada bat
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Piperrak uretan garbitu eta xukatu. Osorik utzi, ez zurtoina, ez haziak, ez ezer kendu gabe. Baratxuri aleak askatu burutik, eta azal eta guzti utzi. Pipermorroak eta baratxuriak laberako xafla batean paratu eta gatz pixka batez parparreatu ondoren, olio zorrotada on bat bota gainetik. Ongi oratu, olioz blai egin daitezen, eta ur pixka bat jarri azpialdean. Sartu labean, 200 graduan, eta eduki han 45en bat minutuz, eginda daudela eta zuku urrekolorea atera zaiela ikusi arte. Kontuz gehiegi erretzearekin, lehortzen badira ez baita amaren semerik azala kenduko dienik. Labetik kanpo epeltzen utzi, eskuartean eroso erabiltzeko moduan, eta, orain bai, kendu azala eta haziak. Erretzean atera zaien salda iragazkitik pasatu eta piper errearen zerrendei bota. Baratxuri erreak berreskuratu, azala kendu eta piperrei gehitu. Hoztu gabe eta gatz pixka bat emanda jan ditzakegu, edo hoztuta, entsaladan, hutsik edo nahi dugun edozein hornigairekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

piperrak

Pikillo piperrak txekor muturrez beteak

Pikillo piperrak txekor muturrez beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txekor muturren errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Gatza Pikillo piperra k txekor muturrez beteak Errezeta Poteak ireki …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …