Menua

Patatak uretan ongi egosteko era

  • Patatak uretan ongi egosteko era
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patatak uretan ongi egosteko era – 

Osagaiak

  • Zorrotada on bat oliba olio
  • Zorrotada on bat ardo zuri
  • Porru bat
  • Tipulin erdia
  • Hiruzpalau piperbeltz ale
  • Apioa adaxka bat
  • Gatz larria

Patatak uretan ongi egosteko eraErrezeta

Era hoberena da beren azalarekin egostea. Garbitu egingo ditugu lehenik, itsatsirik eraman ohi duten lurra edo zikina kentzeko, eta kazola baten hondoan jarriko ditugu. Urez bete eta honako gai hauek erantsiko ditugu: zorrotada on bat oliba olio, zorrotada oparo bat ardo zuri, porru bat, tipulin erdia, ale batzuk piperbeltz, apioa (adaxka bat) eta eskukada bat gatz larri. Patatak egosterakoan, neurri bertsukoak izango dira guztiak, ez ditugu handiak txikiekin nahasiko. Kazola estali eta su eztian utziko dugu egosten guztia. Irakiten hasi orduko neurtuko dugu gatz-puntua, eta gehiago emango dugu, behar izanez gero. Egosten utziko ditugu, labana txiki baten punta erraz ziztatzen dela ikusi arte. 15-20 minutu dira, gutxi gorabehera.

Egosi eta, ura xukatu ondoren, egosi diren kazola berean paratuko ditugu. Tapatu eta hantxe edukiko ditugu hozten, 20 bat minutuan, zuritu aurretik. Hala egiten badugu, begiradaz zurituko dugu patata-azala, eta haren mamia beti bat egongo da, trinko: xerrak egiterakoan, ez dira hautsiko.

Oso garrantzitsua da egoste-prozesua etengabea baina leun-leuna izatea, patatak leher ez daitezen.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Patatak mateoren eran mamituak

Osagaiak 4 patata eder Urdaiazpiko serranoa, xerra bat Arrautza bat Litro erdia esne Errezeta Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. …

sukaldean-fondo0

Karrakela eta patata entsalada

Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

Patata eta tipula entsalada

Patata eta tipula entsalada

Patata eta tipula entsalada –  Osagaiak Patatak uretan egosiak eta zurituak, kilo bat 2 tipulin, zerrenda mehe-mehetan zatituak Oliba olio birjina, limoi zuku pitin bat Gatza eta piperbeltz eho berria Patata eta tipula entsalada Errezeta …

sukaldean-fondo0

Patatak mikrouhinetan apurtuta

Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat Gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen labe batean sartu potentziarik handienean, eta …

VICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …