Menua

Patata arranditsuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak
  • 2 tipulin txiki
  • 2 baratxuri ale
  • Azafrai naturala, 4 izpi
  • Perrexil hostoak, eskutada bat
  • Baso bete ur
  • Ardo zuria, baxoerdi bat
  • Arrautza irabiatua eta irina, arrautza-irinetan pasatzeko
  • Oliba olioa, frijitzeko

Errezeta

Patatei gatza eman eta arrautza-irinetan pasatu ondoren oliotan frijitu (ez ibili mixerian olioarekin), su ez oso bizian. Ez dute oso txigorturik gelditu behar. Xukatu eta xuka-paper gainean jarri erretilu batean, sobran duten koipea kentzeko.

Kazola handi batean, patatak gero elkarren gainka ez egoteko moduko batean, ertz ez oso altu batekoan ahal dela, jarri patatak arrautza-irinetan erabilitako olio pixka bat, eta tipulinak su ez oso bizian frijitu. Bitartean, baratxuri-perrexilak zanpatu ahi bihurtu arte edo bestela txiki-txiki egin, eta tipulak eginda daudenean haiei erantsi. Eragin pixka bat eta ura gehitu. Irakiten utzi eta une horretan sartu uretan gordeta geneuzkan patatak, azafraia, gatza eta ardoa. Su eztian egosten utzi, harik eta patatak oso xamur gelditu arte. Behar izanez gero, egosterakoan beste ur pixka bat gehitu, patatak beren saltsan egos daitezen. Ez dute ur-putzu batean egon behar, azkenean saltsa ez oso ugari batean blai diren patata gisa gelditu behar baitute, eta patataren fekulak eta arrautza-irinetan pasatzeak lodiarazitako saltsan alegia.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean –  Osagaiak 4 koilarakada oliba olio Tipulin txiki bat, xehatua 4 baratxuri ale Kilo bat patata Ardo zuria, baxoerdi bat Arrain salda edo ura Perrexil txikitua Gatza Patatak saltsa berdean Errezeta Kazola …

sukaldean-fondo0

Karrakela eta patata entsalada

Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin –  Osagaiak Lupi eder bat edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan 3 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Patatak mateoren eran mamituak

Osagaiak 4 patata eder Urdaiazpiko serranoa, xerra bat Arrautza bat Litro erdia esne Errezeta Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …