Menua

Olagarro eta leka entsalada

  • Olagarro eta leka entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Olagarro eta leka entsalada –

Osagaiak

  • Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak
  • Olagarro txiki bat, egosia, epeldua eta zati loditan moztua
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • Koilaratxokada bat piperrauts gozo
  • 10 koilarakada oliba olio birjina
  • 4 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatza

Errezeta

Gopor edo entsalada-ontzi zabal batean ipiniko ditugu lekak, xukatu eta epeldu ondoan. Gopor txiki batean nahasiko ditugu tipulina, baratxuri aleak, ozpina, olioa, piperrautsa eta gatza. Biraka erabiliko ditugu gai guztiak ongi nahasteko. Ozpin-olioaren erdia garaztatuko dugu leka epelen gainean, eta bizi-bizi nahasiko ditugu ondoren.

Gisa horretan onduriko leken gainean ipiniko ditugu olagarro puskak, eta ozpin-olioaren beste erdia erantsiko dugu ondoren. Mahairako prest egongo da orduan entsalada.

Olagarro eta leka entsalada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

OLAGARROAJavierLastras

Olagarroa a marola eran

Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …

LEKA patatak

Leka-patatak

Leka-patatak Baratza baldin badaukazu, honez gero badakizu gurean oso emankorra izaten dela leka edo baina. Ia aspertzeraino jarduten du eman eta eman sare, makila edo pardatan gora eginez. Esan liteke gurean gehientxo jaten den barazkia …

Lekak piperrautsez

Lekak piperrautsez gozatuak

Lekak piperrautsez gozatuak –  Osagaiak Lekak, kilo bat 2 tipulin txiki xehatuak 2 koilaratxokada piperrauts gozo Oliba olioa, 7 zopa-koilarakada 5 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza …. Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta …

Olagarroa egosteko era

Olagarroa egosteko era

Olagarroa egosteko era –  Osagaiak Olagarro eder bat, gordinik. Ura eta gatz larria Errezeta Bi formalismo bete behar dira olagarroa egosi aurretik. Edo arrantzaleak egosi aurretik egundainoko kaskarreko aldia jotzen dio arroka baten kontra, xamur …

Leka salteatuak

Leka salteatuak

Leka salteatuak –  Osagaiak  Lekak, kilo bat Oliba olioa, 4 koilarakada handi Gatza Leka salteatuak Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta hariak eta bi muturrak kendu. Zartagin bat jarri su ez oso bizian eta …