Menua

Brokoli zopa

  • Brokoli zopa
  • zopa-brokoli2
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Brokoli zopa – 

Osagaiak

  • Brokoli eder bat edo bi ertain
  • Litro erdia ur
  • Litro erdia esnegain urtu
  • Haragi-salda, pastilla bat
  • 100 g gurin
  • Gatza

Brokoli zopa

Brokoli zopaErrezeta

Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra moztu eta mulkoak bananduko ditugu ondoren. Garrantzitsua da mulkoak sorrarazten dituen zuztarra edo zurtoina ez botatzea, brokoliaren gainerako aldeekin egosi ahal izango baitugu zuritu eta hirutan edo lautan zatitu ostean. Ur hotzean ongi garbitu eta xukatu egingo dugu brokolia.

Brokolia, salda pastilla, ura eta esnegaina ipiniko ditugu eltze batean. Tapatu eta su eztian edukiko dugu, 10/15 minutuan.

Haien ondoan, estalkia altxa eta irabiagailu baten ontzira irauliko dugu eltzearen edukia (edota irabiagailuaren besoa sartuko dugu eltzean). Indar betean joko dugu guztia, gurina erantsi ondoren. Gatza eman eta, zopa fin-fina nahi izanez gero, iragazki batez igaroko dugu jakia. Ez da horren beharrik izango irabiagailua indartsua bada. Lodi xamar geratu zaigula ikusten badugu, ur beroaz arindu ahal izango dugu zopa.

Ezin goxoagoa geldituko zaigu cheddar gazta edo bola-gazta, dadotan moztua, eransten badiogu. Berotasunaren poderioz, desegin egingo da gazta eta haren hari urtuak azalduko zaizkigu barruan. Baratxuritan gozaturiko ogi pusketa txigortu txikiak ere erants ditzakegu zoparen gainean.

Brokoli zopa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

brokolia

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati …

sukaldean-fondo0

Brokoli purea

Osagaiak 600 g brokoli 280 g gurin, hotza, dadotan moztua Gatza Errezeta Ur asko jarri irakiten, gatzarekin. Brokoliari hosto berdeak kendu eta zurtoina moztu. Adaxkak askatu eta uretan garbituko ditugu. Pixka bat xukatu, erabat lehortu …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia baratxuri saltsarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

sukaldean-fondo0

Brokoli gainerrea bexamelarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Bexamel saltsa, litro erdia inguru Gazta birrindua, koilaratxokada batzuk Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu eta zuztarra moztuko diogu …