Menua

Behi matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe
  • 20 baratxuri ale oso, azala eta guzti
  • 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak
  • 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak
  • Gatza
  • Perrexil xehatua
  • Oliba olioa

Errezeta

Erdi tamainako xerratan zatituko ditugu matrailak “harakinak egin dezala lan hori, guk baino errazago egingo baitu“. Olio pixar bat padera zabal batean isuri eta sutan jarriko dugu, su bizian, eta tipulak, xerratan, eta baratxuri ale osoak erantsiko ditugu ondoren. Gatz pittin bat eman eta egiten utziko ditugu gorri eta xamur geratu direla ikusi arte, ongi txigortuak egon behar dute eta baratxuriek. Gutxienez 35 minutuan edukiko ditugu egiten.

Padera batean olioa oparo isuri, eta xerra lodietan zatitu ditugun patatak frijituko ditugu hartan, almidoia kentzeko uretan ongi garbitu eta xukatu ondoan. Ongi txigortuak eta barrutik xamur gelditu behar zaizkigu patatak. Xukatu egingo ditugu ondoren.

Patatak frijitu ditugun padera berean, ongi garbitu eta lehortu ondoan -gorde egingo dugu patatak frijitzen erabilitako olioa beste batzuetan erabiltzeko-, gorrituko ditugu alde batetik eta bestetik matraila xerra guztiak, gatz pittin bat eman eta gero. Ongi gorrituak eta barrutik heze gelditu behar zaizkigu matrailak. Erretilu baten ipiniko ditugu ondoren, frijitu berriak.

Tipula eta baratxuriei erantsi egingo dizkiegu patatak eta buelta batzuk emango dizkiegu, ongi nahas daitezen. Perrexila oparo hautseztatuko dugu ondoren gainetik. Gatz puntua neurtu eta matrailen gainean zerbitzatuko dugu guztia erretilu batean.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …

sukaldean-fondo0

Behi haragia saltsan barrengorriekin

Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri” ardo beltz …