Menua

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

  • Babarrun gorriak ahate konfitarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Babarrun gorriak ahate konfitarekin – 

Osagaiak

  • Kg erdia babarrun gorri
  • 2 litro ur
  • Tipula bat
  • 2 koilarakada handi oliba olio
  • Gatza
  • 3 baratxuri ale
  • Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal
  • Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak

Errezeta

Eltze batean ipiniko ditugu babarrunak, ur hotzarekin. Olioa eta tipula erdi bat zuritua erantsiko ditugu ondoren. Irakinaldia ur hotz pixka batez eten eta su ezti-eztian jarriko dugu eltzea, babarrunak su eztian egosten utzirik. Erdi egin direnean, tipula erdia atera eta olio errearen olioa berotuko dugu padera batean. Baratxuri aleak erantsiko ditugu ondoren eta atera egingo ditugu ondoren, gorritutakoan. Beste tipula erdia erantsiko dugu ondoren, baina xehaturik. Gorritzen hasi orduko erantsiko dugu olio errea babarrunen eltzean. Egosaldia bukatu bezain laster “lau ordu inguru“, gatza erantsi eta pausatzen utziko dugu eltzekaria ordu erdi batean.

Lagungarria: Kazola batean, ur ugari jarriko dugu irakiten. Borborka hasi dela sumatu orduko, ahate konfitatua sartuko dugu barruan eta 15 minutuan edukiko dugu egosten, ahalik eta koipe gehiena erauztearren. Xukatu, larrutu eta hezurgabetu ondoren, babarrunen azken irakinaldietan sartuko dugu ahatekia, haiekin batean on dadin.

Nola zerbitzatu: Piperrak ongi xukatu eta oliba olio birjina estra eta gatzarekin maneatuko ditugu, ahatekiarekin apailaturiko eltzekariaren ondoan jateko.

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Babarrun gorriak

Babarrun gorriak isatsarekin

Babarrun gorriak isatsarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula erdia Oliba olioa Gatza Tipula erdia 3 baratxuri ale Kg bat behi isats, hezurren junturetan zatitua Tipulin bat Azenario bat Piperbeltza, ale …

Ahate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Babarrun gorri

Babarrun gorri garbiak

Babarrun gorri garbiak –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Oliba olioa Lagungarrirako: Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak Babarrungorri garbiak Errezeta Eltze batean …

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran –  Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …