Menua

Pasta txirlekin

  • Pasta txirlekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Pasta txirlekin – 

Osagaiak

  • Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina
  • Baratxuri ale bat, txikitua
  • Oliba olio pixka bat
  • Ardo zuri pixka bat
  • Baso erdi bat ur
  • Arrozetarako txirlak, kilo bat
  • Perrexil xehatua
  • 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak)
  • Esnegain likidoa, litro laurdena
  • Gurin puska eder bat

Errezeta

Txirlak marinelen eran ireki. Horretarako, kazola handi batean, oliotan, baratxuria eta tipulin xehe-xehea frijituko ditugu. Gero txirlak gehitu, baita ardo zuria eta ura ere, eta irakin dezala su bizi-bizian. Txirlak ireki ahala, atera egingo ditugu. Txirla guztiak kanpoan ditugula, loditu dadila pixka bat saltsa, eta perrexila eta esnegaina gehitu.

Bukatzeko, saltsa horretara bildu txirla guztiak (haragirik ez duten maskorrak kendu egin behar dira, toki handirik har ez dezaten) eta pasta egosi berria, gurinarekin batera. Zerbitzatu eta jan.

Pasta txirlekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta-albahaka-pestoarekin

Pasta perrexil-pestoarekin

Pasta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak, tagliatelleak edo makarroiak dira egokiak, baita gnocchi goxo batzuk ere) Perrexilezko pestoa, 10 koilarakada Gatza … Errezeta Pasta …

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara –   Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan Litro erdia esnegain likido 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Koilarakada bat oliba olio 2 arrautza, joak Perrexil xehatua 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa …

sukaldean-fondo0

Pasta oilaskoarekin

Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

sukaldean-fondo0

Pasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin

sagaiak 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak 8 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira …

ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo erdia (txerrikia, behikia edo txahalkia, …