Menua

Tipula eta perrexil arrautzopila

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 tipula eder
  • Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria
  • 8 arrautza
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio eta gatz pixka bat ipiniko ditugu. Su bizian baina ezti frijituko dugu tipula, karamelu bihur dadin. 20 minutuan edukiko dugu horrela, biraka erabiliz; haien ostean, su eztian oraingoan, beste 40 minutuan edukiko dugu barazkia, xamur-xamur geldi dakigun. Adi egon behar dugu betiere, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Egoste denbora amaitu baino 5 minutu lehenago erantsiko dugu urdai-hirugiharra: nahasi eta sutan erabiliko dugu guztia. Gatz puntua zuzendu, sutatik atera eta epeltzen utziko dugu jakia.

Tenperatura pixka bat galdu duenean, perrexil xehatua erantsi eta dagoeneko joak ditugun arrautzen saldarekin “gatz pixar bat emango diegu arrautzei“ nahasiko dugu. Gozo maneatuko dugu arrautzopila, barrua mamitsu betiere. Entsalada berde bat zerbitza bedi haren ondoan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zainzuria-arraultzekin-2

Zainzuriak arrautza irakinekin

Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …

sukaldean-fondo0

Gosaritarako bizkotxoa

Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …

ONDDO NAHASKIA Javier-Lastras

Onddo nahaskia

Onddo nahaskia –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Onddoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil edo omeleta

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Arrautzak jo. Zartagin zabal batean olioa bero-bero dagoenean, kea ateratzen hasten denean, laster isuri bertara arrautza joak. Tortilla ongi itxuratu, mamitua, sobera lehortu gabe. …

arroz tortilla

Arroz tortilla

Arroz tortilla –  Osagaiak 20 koilarakada arroz zuri baratxuri eta perrexilarekin 8 arrautza, joak Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Jo ditugun arrautzetan nahasiko dugu baratxuriz eta perrexilez maneaturiko arroza. Gatz gutxi eman eta perrexil xehatua erantsi. …