Menua

Merlenka patea mikrouhinetan maneatua

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 koilarakada gurin
  • Xorta bat oliba olio birjina
  • Tipulin bat, pikatua
  • 5 merlenka solomo izoztu
  • 15 koilarakada esnegain urtu
  • Zorrotada on bat xerez
  • Gatza

Errezeta

Mikrouhinetan aritzeko ontzi tapadun batean ipiniko ditugu gurina, tipulin pikatua eta gurina. Ongi nahasiko dugu guztia, koilara batez. Gatza eman eta tipulinaren eta koipearen gainean pausatuko ditugu merlenka solomo izoztuak, gogorrak. Mikrouhinetan sartu eta indar betean maneatuko ditugu, tapaturik, 10 minutuan.

Haien ostean, ontzia atera, estalkia ireki, arraina erretiratu eta esnegain urtua eta gatz pixka bat erantsiko diogu gelditu den saltsari. Tapatu gabe egosiko dugu ondoren, beste 5 minutuz. Ondoren, labeari indar ertainean eragin eta beste 10 minutu gehiagoan egosiko dugu saltsa, esnegaina mantsoago murriztu eta gainezka egin ez dezan.

Bitartean, maneaturiko merlenka solomoak papurtu edo izpituko ditugu, azal kendu eta gero.
Krema eta tipulin saltsarekin batera ipiniko dugu merlenka papurtua. Ongi nahasiko dugu guztia koilara batez. Tanta batzuk xerez isur ditzagun ondoren. Irabiagailuaren besoa sartuko dugu ondoren nahastura horretan: indar betean eragingo diogu, krema lodi bat lortu arte. Gatza emango diogu ondoren, behar izanez gero. Film paper batez estali eta hozkailuan edukiko dugu orea, pare bat orduan gutxienez, sendotu eta ogi txigortuetan igurtziko moduan egon arte.

Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.

Errezeta ezin hobea da pate hau, arraina haurren askarian ere sartu ahal izateko. Ogitartekoa krema honetaz igurtzi eta xerra batzuk urdaiazpiko egosi sartu, eta oso emaitza ona izango dugu. Patea hobekiago hornitzeko, xerra batzuk izokin edo bakailao ketu erantsi ahal izango dizkiogu nahasturari irabiagailuan xehatu baino lehentxeago. Ketuaren kutsuak are goxoagotuko du patea.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Merlenka arraba egosiak ozpin-oliotan

Osagaiak 800 g merlenka arraba egosi 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada sagardo-ozpin Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Ximiko bat worcestershire saltsa Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz …

sukaldean-fondo0

Merlenka kokotxa irin-arrautzeztatua

Osagaiak Kg bat merlenka kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko dizkiegu kokotxei. Irin-arrautzatan pasatu baino minutu batzuk …

sukaldean-fondo0

Merlenka arraba egosiekin

Osagaiak 800 g merlenka arraba fresko Tipulin bat Eskukada bat perrexil adaxka Porru txiki bat Xorta bat ardo zuri Xorta bat oliba olio Gatza eta ura Errezeta Erosi bezain laster, komenigarria izaten da arrabak ur …

sukaldean-fondo0

Merlenka ganba eta txirlekin

Osagaiak 4 merlenka solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Errezeta Gatza …

sukaldean-fondo0

Merlenka saltsa berdean

Osagaiak 4 merlenka solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua Litro laurdena arrain salda edo ur Gatza Errezeta Olioa isuri eta su eztian …