Menua

Zigala, leka eta tomate entsalada

  • Zigala, leka eta tomate entsalada
  • Zigala, leka eta tomate entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zigala, leka eta tomate entsalada – 

Osagaiak

  • Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak
  • 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 tomate umo, erdi tamainakoak, zurituak eta dadotan moztuak
  • 10 koilarakada oliba olio birjina
  • 4 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatza

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsaladaErrezeta

Gopor edo entsalada-ontzi zabal batean ipiniko ditugu lekak, epeldu ondoan. Gopor txiki batean nahasiko ditugu tipulina, tomateak, ozpina, olioa eta gatza. Biraka erabiliko ditugu gai guztiak ongi nahasteko. Ozpin-olioaren erdia garaztatuko dugu leka epelen gainean, eta bizi-bizi nahasiko ditugu ondoren.

Gisa horretan onduriko leken gainean ipiniko ditugu zigalak, zuriturik eta epel, eta ozpin-olioaren beste erdia erantsiko dugu ondoren. Mahairako prest egongo da orduan entsalada.

Zigala egosien buruak zupaka jango ditugu, dotrinak agindu bezala, entsaladaren aurretik edo ondotik.

Zigala, leka eta tomate entsalada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

zigala

Zigala saltsa

Zigala saltsa Osagaiak 4 azenario 2 tipula Zigala karkasak, hobe buruak badira (gordinik nahiz egosirik) Litro laurdena armagnac Botila bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Irina, ximiko bat Litro bat ur Oliba olioa 5 …

Olagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada – Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak Olagarro txiki bat, egosia, epeldua eta zati loditan moztua Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

Tomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Tipulin txiki bat, zerrendatan moztua 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

sukaldean-fondo0

Tomate entsalada

Osagaiak 5 tomate heldu Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua bere mami gorriarekin geldi dadin. Azala bazterrera. Tomateari azala kenduz …