Menua

Zainzuriak arrautza irakinekin

  • zainzuria-arraultzekin-2
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zainzuriak arrautza irakinekin

Osagaiak

  • 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak
  • 8 arrautza, oso freskoak
  • 2 dl sagardo-ozpin
  • 2 litro ur
  • 4 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Gatza

Errezeta

Kazola batean (altua eta estua izan dadila aukeran), ura jarriko dugu irakiten, gatzik gabe. Irakiten hasi orduko erantsiko diogu sagardo-ozpina, eta borborrak hautsiko dira horrenbestez. Suaren bizitasuna kontrolatuko dugu uneoro urak irakin ez dezan bortizki. Kikara edo edontzi txikitan hautsiko ditugu banan-banan arrautzak eta binaka irakinaraziko ditugu, kikaratik ur berora eztiro labainduz. Minutu batez edo edukiko ditugu irakiten.

Bitarte horretan, irabioan erabiliko ditugu arrautzak, kontu handiz eta bitsadera baten laguntzaz. Minutuko tartea bete duguneko, ur berotik atera eta ur hotzean sartuko ditugu arrautzak, gatz apur batez ere (koilarakada handi bat litroko) hornitua den ontzi txiki batean. Eten egingo dugu horrenbestez egostea, gorringoak mami ez daitezen, eta irakinaldiko urak erantsiko zion ozpin gustu azkarregia leunduko diogu zuringoari.

Aldez aurretik egin ahal izango dugu hau guztia eta, zerbitzatzeko unean, berriro berotu ahal izango ditugu arrautzak irakinaldi batez edo mikrouhinetan indar apalenean beroaldi bat emanez.

Xukatu egingo ditugu ondoren zainzuriak, egosi baditugu, edo kontserba-potetik aterako ditugu, eta banako plateretan edo azpil batean egokituko ditugu. Potekoak badira, mikrouhinetan epelduko ditugu, indar erdian, berotasun apur bat eduki dezaten. Ez ditugu gehiegi berotuko, honda ez daitezen. Haien gainean ipiniko ditugu irakindako arrautza beroak. Gainetik gatz pixka bat eman eta gero, oliba olio birjina gordinez (4 koilarakada handi) garaztatuko dugu guztia.

Zainzuriak arrautza irakinekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arrautzak nola frijitu

Arrautzak nola frijitu

Arrautzak nola frijitu Beharrezkoak Arrautzak Oliba olioa Arrautzak nola frijitu Errezeta Erraza dirudi eta hala da, diziplinan ohituz gero. Ongi frijitzea magikoa da, tatxarik gabeko arrautza frijitu bat jateko sentsazioak ez du berdinik. Gutxik dakite …

saltsa holandesa

Saltsa holandesa bizkor eginda

Saltsa holandesa bizkor eginda –  Osagaiak 3 edo 4 arrautza gorringo handi 125 g gurin 2 koilarakada ur Limoi erdiaren zukua Gatza eta piperbeltza Errezeta Bi eratan egin daiteke saltsa hau. Maria bainuan edo bero-termostatoaz …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

sukaldean-fondo0

Tipula eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 3 tipula eder Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua 5 koilarakada oliba olio Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Maionesa ziapearekin

Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada bete ale-ziape edo ziape min, gustuen arabera Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da …