Menua

Urdeki hotzak nola gorde

  • urdeki
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Urdeki hotzak nola gorde – 

Osagaiak

  • Kaxa hermetikoak

Errezeta / Teknika

Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta hutsean zirrikiturik batere gabe poltsaratuak. Urdeki-saltzaile ia guztiek dituzte hutsean ontziratzeko edo poltsaratzeko makinak; halatan, urdeki asko erosi behar badugu, hoberena izango da gai horiek hutsean poltsaratzea edo ontziratzea. Etxean, ontzi hermetikotara aterako ditugu gutxi barru jango ditugun poltsa, zorro edo ontzietako urdekiak. Beren horretan utziko diegu besteei, egun gehiagotan egoki kontserba daitezen.

Tripazain handiak bagara, minutu batzuen kontua baino ez da izango urdekiena geure hozkailuetan. Baina halakoak ez bagara, eta hala behar du, kaxa batean gorde eta babestuko ditugu beti urdekiak, eta ez hiperreko paper zarpailean edo ohiko plastikozko poltsa itxuragabean. Arduratzen bagara, gehiago iraungo digute urdekiek.

Urdeki hotzak nola gorde

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri hanka

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …

sukaldean-fondo0

Txahal saiheskiak saltsan

Osagaiak 2 kg txahal saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

sukaldean-fondo0

Txerri saiheskiak saltsan

Osagaiak 2 kg txerri saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta …

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

sukaldean-fondo0

Txerri mingainak entsaladan

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …