Menua

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

  • txipiroi
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

txipiroi ogi-arrautzeztatuak – 

Osagaiak

  • Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe
  • Esnea
  • 2 baratxuri ale, zanpatuak
  • Ogi birrindua
  • Oliba olioa
  • Gatza

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

Errezeta

Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta kolperik gabe badago, errespetatu egingo dugu. Zerrenda edo zirrindolatan moztuko ditugu gorputzak, tamainaren arabera, taberna eta ostatuetan lortu ohi duten itxura emanez, hatz erdiko lodierako puskak eginez. Modu berean jokatuko dugu hegalekin, eta alde batera bereiziko ditugu garroak. Gatz ugari eman eta esnetan murgilduko ditugu puskak, zanpatutako baratxuri aleekin batean. Ordu batzuetan egongo dira horrela, hozkailuan.

Epe horren ostean xukatuko ditugu. Esnea, katuarentzat. Eta baratxuriak, gogoko dituenarentzat (txipiroiekin batean frijitu ahal izango ditugu).

Hona hemen nola jokatuko dugun ondoren. Ogi xukatu eta lehortu eta gero, ogi birrinduan pasatuko ditugu txipiak. Solterik frijituko ditugu, ez motroiloan, oliba olio berotan, eta erretilu batean xukatuko ditugu ondoren. Lana bukatu eta limoi atal batzuekin, badira mundu honetan azidozale porrokatuak, eta garagardo hotz batekin zerbitzatuko ditugu. Gatza emango diegu berriro, gezatxo sumatzen baditugu.

Oso goxoak geratuko zaizkigu horrela maneaturiko txipiak ogi birrinduari perrexil xehatua eta baratxuri pikatua erantsiz gero txipiak nahastura horretan igurtzirik frijitzen baditugu. “Umorearen arabera” jokatuko dugu, nire amak esango lukeen bezala.

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

TXIPIROIAK JoseluBlanco

Txipiroi zatituak bere tintan

Txipiroi zatituak bere tintan Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete …

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin –  Osagaiak Kg bat txipiroi garbi, zatituak Kg bat patata Oliba olioa Baso bete ardo zuri 2 baratxuri ale, pikatuak 2 tipula, pikatuak Gatza Errezeta Kazola zabal batean erantsiko dugu oliba olioa, gatza, …

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak –  Osagaiak 1,5 kg txipiroi, barrukiak eta luma kenduta, azalarekin Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Perrexil xehatua Gatza Txipiroi salteatuak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu …

Txipiroi txikiak bere tintan

Txipiroi txikiak bere tintan

Txipiroi txikiak bere tintan –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak Txipiroien garroak eta hegalak, oso fin pikatuak 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso …

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete ardo …