Txerri txuletak tipula saltsan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Txerri txuletak tipula saltsan –
Osagaiak
- 4 txerri txuleta
- 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak
- 4 baratxuri ale
- Oliba olioa
- 2 baso arrain salda edo ur
- Xorta bat ardo zuri
- Gatza
- Perrexila
Txerri txuletak tipula saltsan
Errezeta
Kazola batean oliba olioa isuri, tipulak gaineratu, gatza eman eta su eztian edukiko dugu guztia, 45 bat minutuan, barazkia gorritu eta xamur geratu arte. Epe horren ondoren erantsiko dugu ardoa; lurrintzen utzi ondoren erantsiko dugu salda edo ura, gatz pixak batez. Irakiten hasi orduko, sutatik atera eta irabiagailuan joko dugu saltsa. Iragazki fin batetik pasa eta kazola batean gordeko dugu geroko.
Sutan jarriko dugu ondoren zartagin bat, xorta bat oliorekin eta baratxuria. Txerri txuletak egin zartagian.
Aurkezpena xinplea, txuletak aurkeztu eta saltsa gainean perrexil apur batez, eta mahaira.