Menua

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

  • Txerri mingaina eta patatak entsaladan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri mingaina eta patatak entsaladan – 

Osagaiak

  • 8 txerri mingain garbi
  • Baratxuri-buru bat
  • Porru bat, osorik
  • Tipulin bat, osorik
  • Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak
  • Eskukada bat perrexil, trauskil moztua
  • Oliba olio birjina
  • Xorta bat limoi zuku
  • Ura, gatza eta piperbeltz eho berria

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Errezeta

Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen ipiniko ditugu mingainak, alde guztietatik txigortu arte. Erne ibili olioaren zipriztinekin! Ondo txigortu direla ikustean aterako ditugu kazolatik.

Koipe soberakina kendu eta baratxuri-burua, porrua eta tipulina kazolaratuko ditugu ondoren. Ongi nahasi eta orduan isuriko dugu ur beroa, jakitik gora 3 hatz estali arte. Gatz pittin bat eman, kazola estali, eta utzi egingo dugu guztia egosten, ezti-ezti, pare bat orduz. Urez estaliak egon behar dute jakiek, eta ur gehiago isuriko dugu lurrintzen ari dela ikusten badugu. Ongi xamurtu direnean, sutatik atera eta iragazi egingo dugu sortutako zuku guztia, zopa bat egiteko, saltsa baterako zernahi, baina ez arren bota!!!

Mingainak epeltzen utzi eta, hautsi gabe, kontu handiz zurituko ditugu epeldu eta gero. Labaina batez lauzpabost puska ertain egin eta gatza emango diegu ondoren.

Garrantzitsua da patatak oraindik epel daudela xerratzea: gatza eta piperra eman eta gopor edo entsalada-ontzi batean ipiniko ditugu. Katilu batean, nahasi eta sardexkaz joko ditugu batera olioa eta limoi zukua. Perrexila eta mingain puskak gainetik zabaldu eta entsalada-gai guztien gainean garaztatuko dugu ondoren limoi-olioa. Kontu handiz, patatak hauts ez daitezen, nahasiko ditugu ondoren gaiak.

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …

sukaldean-fondo0

Txerri mingainak entsaladan

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …

Txerri hanka

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …

sukaldean-fondo0

Ardi-mihi belarra limoitan oliba beltzekin

Osagaiak Ardi-mihi belarra garbitua, entsaladarako prestatua, 2 poltsa Oliba beltz zatituak, eskutada bat Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi erdi baten zukua Gatza eta piperbeltza Errezeta Zaila da azokan ardi-mihi belar basa, garbitu gabea, aurkitzea. …