Menua

Txahal arandoiak salteatuta

  • Txahal arandoiak salteatuta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal arandoiak salteatuta – 

Osagaiak

  • Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe
  • Oliba olioa
  • Gurin pittin bat
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Txahal arandoiak salteatuta

Errezeta

Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu eta ozpin xorta bat erantsiko dugu. Sutan utziko ditugu borborka, etenik gabe, 30 minutuan gutxienez. Horren ostean, xukatu eta hozten utziko ditugu arandoiak. Labana zorrotz batekin kendu egingo ditugu kanpoaldean dituzten axal edo gizen poltsatxo guztiak, garbi-garbi gelditu arte. Zatitu egingo ditugu ondoren, intxaur baten neurriko pusketan.

Olio pixar bat padera batean isuri eta sutan ipiniko dugu, su ertainean. Olioa berotu dela ikustean, arandoiak erantsi eta egiten utziko ditugu, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, astiro-astiro gorritzen joan daitezen. Bizitu egingo dugu sua. Koipe pixka bat gehiago behar dutela ikusten badugu, isuri egingo dugu olioa poliki-poliki, ttanttaka. Arandoiak hondoari itsasten bazaizkio, sua motelegi dagoelako da. Horrenbestez, bizitu egingo dugu sua, arandoiak gorritzen eta txigortzen ari direla ikusi arte. Sutan edukiko ditugu 20 minutuan gutxienez, ongi txigortuta gelditu arte. Justu azkenean, erantsiko ditugu gurin pixarra, perrexila eta baratxuri ale pikatuak, eta egiten utziko ditugu, beste minutu batzuetan, zerbitzatu aurretik, baratxuriak gordin zaporea gal dezan.

Txahal arandoiak salteatuta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin –  Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate …

Txahal blanketa

Txahal blanketa

Txahal blanketa –  Osagaiak Kg bat txahal haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

Txahal haragia barrengorriekin

Txahal haragia barrengorriekin

Txahal haragia barrengorriekin  –  Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin …