Menua

Tomate saltsa

  • TOMATE SALTSA Topsyntages.gr
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tomate saltsa

Osagaiak

  • Tomate heldu-helduak, 2 kg
  • 3 tipula eder, txiki-txiki eginda
  • Oliba olioa
  • Azukre pixka bat
  • Gatza

Errezeta

Errezeta azkar-azkar eta ordu erdi inguruan ere egin dezakezu, baina gauza batzuetarako, ahal denean, hobea da ortodoxia.

Olioa jarri kazola batean eta bertan axaletik frijitu daitezela, 35 minutuz, tipulak, gatz pixka batekin. Denbora hori iraganik, azukrea gehitu, baita tomateak ere garbitu eta puskatan egin eta gero. Su motelean egos daitezela, pixkana-pixkana 2 orduz edo tomate saltsak ur gehiena lurrundu edo galdu duen arte. Gazitu eta, sobera garratz baldin badago, azukre pittin bat gehitu. Horrela utz genezake, naturala, edo pure-egitekotik pasatu finago geldi dadin, baina orduan berriz irakiten eduki beharko genuke lehengo kolore gorria hartzeko berriz.

Eta ez ahaztu, tomate saltsa egiterakoan, badakigu denok lasterrago egingo dugula irabiagailuarekin, baina hobe pure-egitekoaz baliatzen bagara, ez baitugu galduko tomate saltsaren kolore gorria. Irabiagailuarekin laranja-kolorea izango du.

Tomate saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …

urdaiazpiko pizza

Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza

Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza Osagaiak: 500 gr irin 250 gr ur 12,5 gr legami 12,5 gr gatz 50 gr oliba olio 2 tomate pote 4 mozarela bola bat 8 barrengorri edo txanpinoi haundi …

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …