Menua

Tipula saltsa

  • Tipula saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tipula saltsa – 

Osagaiak

  • 3 tipula, zerrendatan moztua
  • Haragi salda kontzentratua, pastilla baten muturra
  • Mihilu erraboil erdi bat, zerrendatan moztua
  • Xorta bat oliba olio
  • Baso erdia ardo zuri
  • Gatza
  • Ura

Errezeta

Kazola eder batean zorrotada on bat olio eta hartan jarriko ditugu, su bizian eztitzen, tipulak eta mihilua, zerrendatan moztuak, gatz pixka batekin. Halatan, bira eta bira etengabe eraginik, karamelatu egingo zaizkigu barazkiak. Kolore gorria hartzen hasi orduko, suaren indarra guztiz apaldu, kazola tapatu eta erregosten utziko ditugu barazkiak, xamur-xamur gelditu arte. 90 bat minutu beharko ditugu. Epe hori bukatu baino 10 minutu lehenago erantsiko ditugu salda-pastilla eta ardo zuria, eta su ezti-eztian utziko dugu guztia egosten. Ur pixka bat erantsi eta irakitan edukiko dugu kazola une batzuetan. Nahastura irabiagailutik eta iragazki mehe batetik pasa eta gatz-puntua zuzenduko dugu, behar izanez gero. Saltsa lodiegi badago, ur pixar bat erantsiko dugu arintzeko.

Hanburgesak, haragi-bola frijituak, edo arrain-solomo frijituak (atuna, hegaluzea, xapoa, oilarra, eta abar) aurkeztu ahal izango ditugu saltsa honetan.

Tipula saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Alberjinia haragi eta tipularekin

Alberjinia haragi eta tipularekin

Alberjinia haragi eta tipularekin – Osagaiak 4 Alberjinia 2 Tipula 250 g txerri-haragi xehatu Gazta pixka bat Gatz pixka bat perrexila Olioa Errezeta Goseak amorratzen bazaude…. kozina ezazu! (NIK) Errezetarik onena daukat zerbait jan nahi …

sukaldean-fondo0

Tipulatxen ozpin-olioa

Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan –  Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …