Menua

Tipula saltsa

  • Tipula saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tipula saltsa – 

Osagaiak

  • 3 tipula, zerrendatan moztua
  • Haragi salda kontzentratua, pastilla baten muturra
  • Mihilu erraboil erdi bat, zerrendatan moztua
  • Xorta bat oliba olio
  • Baso erdia ardo zuri
  • Gatza
  • Ura

Errezeta

Kazola eder batean zorrotada on bat olio eta hartan jarriko ditugu, su bizian eztitzen, tipulak eta mihilua, zerrendatan moztuak, gatz pixka batekin. Halatan, bira eta bira etengabe eraginik, karamelatu egingo zaizkigu barazkiak. Kolore gorria hartzen hasi orduko, suaren indarra guztiz apaldu, kazola tapatu eta erregosten utziko ditugu barazkiak, xamur-xamur gelditu arte. 90 bat minutu beharko ditugu. Epe hori bukatu baino 10 minutu lehenago erantsiko ditugu salda-pastilla eta ardo zuria, eta su ezti-eztian utziko dugu guztia egosten. Ur pixka bat erantsi eta irakitan edukiko dugu kazola une batzuetan. Nahastura irabiagailutik eta iragazki mehe batetik pasa eta gatz-puntua zuzenduko dugu, behar izanez gero. Saltsa lodiegi badago, ur pixar bat erantsiko dugu arintzeko.

Hanburgesak, haragi-bola frijituak, edo arrain-solomo frijituak (atuna, hegaluzea, xapoa, oilarra, eta abar) aurkeztu ahal izango ditugu saltsa honetan.

Tipula saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tipula zopa

Tipula zopa

Tipula zopa –  Osagaiak Kg erdia tipula, zerrendetan moztua baratxuri ale bat, xehatua Koilarakada bat gurin 2 koilarakada oliba olio Koilarakada apal bat irin Litro bat haragi-salda, mamitsua izan dadila (haragi-salda pastilla batez azkar dezakegu) …

sukaldean-fondo0

Hegaluze mendrezka errea tipula eta pipermin frijituekin

Osagaiak Hegaluze mendrezka eder bat, osorik eta azal eta hezurrik gabea 4 tipula, zerrendatan moztua Oliba olioa 24 pipermin fresko Perrexil pikatua Gatza 2 koilarakada eguzki-lore olio Koilarakada bat sagardo-ozpin Errezeta Kazola edo padera bat …

xapo gibela tipularekin

Xapo gibela tipularekin

Xapo gibela tipularekin Osagaiak Kg bat xapo gibel, gordinik Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza   Errezeta Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk …

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra –  Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …