Menua

Saltsa arrosa

  • saltsa arrosa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Saltsa arrosa – 

Osagaiak

  • Oliba olioa, hiru litro laurden inguru
  • 4 arrautza gorringo
  • 3 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatz pixka bat
  • Laranja zuku pixka bat
  • Koilarakada bat ketchup saltsa
  • Koilarakada bat ziape
  • Tomate frijituaren saltsa, 2 koilarakada
  • Soja saltsa, tanta batzuk

Errezeta

Saltsa arrosa zernahirekin erabiltzeko moduko saltsa da. Maionesaren aldaera da. Maionesa ez bada ona, hortaz, saltsa arrosa ere ez. Plater askoren lagungarria izan daiteke, egokia itsaskiekin, entsaladekin, barazki egosiekin, ogitartekoetan, sandwichetan…

Leunago nahi badugu saltsa, oso olio xuabeak erabili beharko ditugu, ekilore olioa nahasiz oliba olioari, edo ekilore olio hutsa erabiliz. Limoi-ura ere erabil genezake, ozpinaren parte baten edo ozpin guztiaren ordez. Nolanahi eginda ere, hauxe da prozedura:

  1. Gopor batean ozpina, gatza, ziapea eta soja saltsa sartu. Arrautza gorringoak gehitu eta irabiagailuaren beso batekin nahasi, indar bete-betean. Orduan, olio hari fin bat isurtzen joango gara, irabiagailua gora eta behera mugitzen dugun bitartean. Gutxika-gutxika egingo dugu, harik eta saltsa loditzen hasten dela ikusten dugun arte, itxuratu arte. Garrantzi handikoa da irabiatzeari ez uztea istant batean ere, maionesa moztu ez dadin. Mozten bada, badugu konponbidea halere. Gopor batean bi koilarakada ur bero jarri eta irabiatzeko hegaxka batzuekin nahasten joan lehenago moztu zaigun maionesa, irabiatzeari utzi gabe. Ikusiko duzu: berriz harrotu eta lodituko da. Pixkana-pixkana egin, eta behar bezain lodia gelditu dadila.
  2. Maionesa harrotutakoan, orduantxe egingo diogu eraldaketa. Zukua, ketchupa eta tomate saltsa gehitu. Ongi nahasi eta gatzik behar ote duen begiratu. Gatz gehixeago edo zuku gehixeago eman, behar duena, gure gustuko bihurtu arte.
  3. Erabili baino lehen, hozkailuan gorde, freskatzeko.

Saltsa arrosa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gari zainzuri arrautzopila

Osagaiak 2 sorta gari-zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu gari-zainzuriei. zuritu. Muturra bereizi, 2 bat cm, eta xerra mehetan moztuko …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil krematsua nola egin

Beharrezkoak Arrautzak Esnegaina Errezeta Bi modu daude arrautzopil krematsu bat egiteko. Arrautza hutsez egin behar badugu, arrautzopil frantses bat alegia, koilarakada batzuk esnegain urtu erantsiko dizkiegu arrautzei sutan mamitu baino lehentxeago. Esnegaina erants dezakegu, era …